Provalio u obiteljsku kuću i ukrao klime, nisu se “spasile” niti vanjske jedinice

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske krajem kolovoza ove godine, u Osijeku, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću te demontirao i ukrao klime s vanjskim jedinicama. Vlasniku, 61-godišnjem hrvatskom državljaninu, počinjena je materijalna šteta od više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Novac trgovačkog društva zadržao za sebe te utajio porez

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 55-godišnji državljanin Republike Srbije, kao odgovorna osoba u trgovačkom društvu, sa žiro računa društva podigao i zadržao za sebe više od 3 milijuna kuna. Također je za dva trgovačka društva izdao račune s iskazanim porezom na dodanu vrijednost većem od 600 tisuća kuna, koji iznos su društva koristila kao pretporez, nakon čega iznos poreza nije uplatio u proračun Republike Hrvatske. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće zbog počinjenih kaznenih djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i Utaja poreza ili carine.

Ukrao bicikl

U noći, 1. na 2. rujna, u Osijeku, nepoznati počinitelj je ukrao bicikl, vlasništvo 39-godišnje hrvatske državljanke. Vlasnici je počinjena je materijalna šteta od više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Kako bi biciklisti dugo uživali u vožnji svog bicikla, slijedi nekoliko korisnih savjeta:

  • Zapišite serijski broj svojeg bicikla čim ga kupite.
  • Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
  • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
  • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično.
  • Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
  • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
  • Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote.
  • Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

U polju pronašao bombe i streljivo

Jučer, 2. rujna, oko 13,30 sati, u blizini Branjinog Vrha, u polju, 51-godišnji hrvatski državljanin je pronašao 4 ručne bombe M-75, 3 detonatorske kapisle, 340 komada streljiva kalibra 7,62×39 milimetara, 80 komada streljiva kalibra 9 milimetara, 100 komada streljiva raznog kalibra i 10 okvira za automatsku pušku. 51-godišnjak je o pronalasku obavijestio policiju te je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska, na siguran način, izuzeo pronađene bombe, streljivo, kapisle i okvire.

Policija pronašla ukradeni bicikl

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik ukrao bicikl, vlasništvo 23-godišnjeg hrvatskog državljanina. Naime, maloljetnik je u petak, 27. kolovoza, u Osijeku, ispred trgovačkog centra ukrao bicikl te je vlasniku počinjena materijalna šteta u iznosu oko 1200 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 10 prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je teško tjelesno ozlijeđena, u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba je lako tjelesno ozlijeđena, dok je osam prometnih nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu. Na području Osijeka i Belišća dogodile su se po 4 prometne nesreće, a na području Đakova 2 prometne nesreće.

Jučer, 2. rujna, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentiran je 1 vozač osobnog automobila koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom nadzora prometa, policijski službenici su u Velimirovcu, u 00,36 sati, zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao 48-godišnji hrvatski državljanin te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 0,65 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

(nasice.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content