Prvi dan škole u Orahovici u klupe sjela 34 prvašića

Bilo je svečano, s puno osmijeha, radosti, a ponekima i s malo zbunjenosti. Naravno riječ je o prvom danu škole u orahovačkoj Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić kojem je nazočio i orahovački gradonačelnik Saša Rister. Ispred škole su se okupili prvo oni najmlađi, od 1. do 3. razreda kojima se prva obratila ravnateljica Maja Škraba.

– Draga moja djeco, evo nas i u novoj školskoj godini, ponovo kreće naše druženje i zajednički rad. Svima vam želim dobrodošlicu, a posebno onim najmlađima, našim prvašićima koji po prvi puta ulaze u školske klupe – rekla je Škraba te predstavila razrednice prvih razreda Sašu Bošnjak i Josipu Kribl s kojima će raditi ukupno 32 prvašića, a treba reći kako škola ima još dva prvašića koji pohađaju Područnu školu Nova Jošava.

Prvi-dan-skole-5-prvasici

Gradonačelnik Rister prisjetio se trenutaka kada je i sam po prvi puta došao u školu.

– Bilo je to jako davno, ali kada gledam danas prvašiće kao da je bilo jučer. Jer i mi smo prvi dan bili tako preplašeni, zbunjeni i znatiželjni. Svim prvašićima, ali i svim učenicima naše škole od srca želim puno osmijeha, vrijednih dana i zdravlja prije svega da sretno dočekaju i posljednji dan ove školske godine – rekao je Rister. 

Nakon malih, na red su došli oni nešto veći, učenici od 4. do 8. razreda, a novitet je podjela šestih razreda, dosadašnja dva prešla su u tri razreda zbog lakšeg i efikasnijeg rada. Svi učenici pošli su prvi dan u svoje učionice sa razrednicima jer nema više odmora, obveze su krenule, učenje je sada na prvom mjestu.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content