Sa sauvignonom i pinotom sivim krenula berba u Poljoprivrednom poduzeću Orahovica

Na lokaciji Albus, u vinogradima Poljoprivrednog poduzeća Orahovica danas je započela berba grožđa 2021. Prve sorte koje se beru ručno su sauvignon i pinot sivi, a berba je započela malom svečanošću u vinogradu kojoj su nazočili gradonačelnik Orahovice Saša Rister, u ime Poljoprivrednog poduzeća voditeljica marketinga Katica Petkov te voditelj vinarije Ivan Perković.

– Ovom malom svečanošću krenula je ovogodišnja berba i uz sve goste, posebno se zahvaljujem našim beračima bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. Iza nas je izazovna godina što se tiče vremenskih uvjeta, ali i dalje očekujemo odličnu vinogradarsku godinu te izvrsnu kvalitetu grožđa i vina, iako će prinos zasigurno biti nešto manji – rekla je voditeljica marketinga Katica Petkov, a voditelj vinarije Ivan Perković iznio je detalje i očekivanja ovogodišnje berbe.

1609ppberba-2

– Godina iza nas je doista bila izazovna, imali smo dosta problema s vremenskim neprilika, bilo je leda i suše gotovo dva mjeseca, ali zadnjih mjesec dana vremenske prilike su bile dosta dobre i na kraju kad se sve zbroji, imat ćemo nešto manju berbu od prošlogodišnje, no kvaliteta će zasigurno biti jedna od najboljih u zadnjih 10 godina. Oko 15 posto je ručne berbe kako bi boljom sirovinom još više podigli kvalitetu vina, pogotovo u našem novom brendu pod nazivom Martin Albus. Radi od 30 do 40 berača kojima se trudimo pružiti maksimalne uvjete, a evo upravo vina od grožđa s ove lokacije su donijela svjetske nagrade – rekao je Perković te naglasio kako biti ove godine trebalo biti proizvedeno oko 800 tisuća litara vina.

Gradonačelnik Rister naglasio je kako je PP Orahovica veliki promotor grada sa svim svojim proizvodima, a posebno vinom.

– PP Orahovica radi vrhunska vina i njihov posao je oduvijek na iznimno visokoj razini pa bez obzira na sve probleme, kako su rekli, zasigurno će kvaliteta vina i dalje biti na najvišim razinama. Vina PP Orahovica su ove godine dobila vrijedne svjetske nagrade na prestižnim vinskim natjecanjima i to je samo pokazatelj kvalitete njihovog rada. Naša suradnja s PP-om je odlična, evo već smo dogovorili neke zajedničke projekte koji mogu donijeti puno objema stranama, a ono što mogu potvrditi je kako će ova tvrtka uvijek imati u Gradu pouzdanog partnera – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content