Sara Vranić i Dinko Magenhajm dobitnici Oskara znanja, najveće i najznačajnije nagrade u obrazovanju

Učenici Glazbene škole “Jan Vlašimsky” iz Virovitice Sara Vranić i Dinko Magenhajm  dobitnici su ovogodišnjeg Oskara znanja. Riječ je o najvećoj i najznačajnijoj nagradi u obrazovanju, a čija će se dodjela održati sutra, 24. rujna, u 18 sati. Zbog epidemioloških mjera neće biti klasične dodjele nagrada, nego će Agencija za odgoj i obrazovanje pripremiti posebnu emisiju Oskar znanja posvećenu najboljim hrvatskim učenicima, pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj godini 2020./2021.

Ove godine na državnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu Oskar znanja osvojio je 231 učenik, a za pobjedu na međunarodnim natjecanjima Oskarom znanja bit će nagrađeno 88 učenika. Svakako valja spomenuti i njihove učitelje i nastavnike mentore koji su ih pripremali, pratili i motivirali za natjecanja, a koji će biti pohvaljeni za trud i rad s učenicima.

Sara Vranić je Oskara znanja zaslužila prvim mjestom u III. kategoriji Solfeggio na 59. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa. Mentorica joj je bila Barbara Bogojević. Na istom natjecanju briljirao je i Dinko Magenhajm osvojivši prvo mjesto u V. kategoriji disciplina brač.

U emisiji Oskar znanja bit će predstavljeni najbolji učenici iz različitih škola u Hrvatskoj. U programu će sudjelovati mladi glazbeni i plesni talenti, pobjednici državnog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa. U studiju će gostovati ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs i ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr. sc. Dubravka Brezak Stamać.

– Nadali smo se da ćemo uživo ugostiti sve naše oskarovce, uručiti im nagradu koju su zaslužili svojim radom, talentom i zalaganjem. Zato smo odgodili dodjelu nagrade s lipnja na rujan, ali situacija je i dalje takva da smo se, nakon uspješno odrađene prve online dodjele Oskara znanja, odlučili i ohrabrili ponoviti i pripremiti emisiju posvećenu najboljim učenicima – istaknula je ravnateljica Agencije Dubravka Brezak Stamać.

Emisija će biti emitirati putem Youtube kanala i na Facebook stranici Oskar znanja.

Skulpture i priznanja učenicima te pohvalnice mentorima bit će dostavljene poštom učenicima diljem Hrvatske u njihove matične škole. 

(www.icv.hr, azoo.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content