Srednja škola i Grad Orahovica učenicima prvih razreda poklonili pametne telefone

Srednja škola ”Stjepan Ivšić” u suradnji s Gradom Orahovicom, a na prijedlog ravnatelja škole Zorislava Milkovića, na poseban je način poželjela učenicima prvih razreda dobrodošlicu u školu. Naime, poklonili su im pametne telefone. 

– Željeli smo na ovaj način pokazati koliko nam je stalo do svakog učenika, a mobitele su dobili oni koji su se prvi upisali i na taj način povukli ostale svoje kolege da se upišu u razne smjerove naše škole. Tako su mobitele dobili prvih pet upisanih učenika iz ugostiteljskog i poljoprivrednog smjera te sedam iz komercijalnog. Hvala Gradu Orahovici i gradonačelniku Saši Risteru na razumijevanju i pomoći – rekla je u ime škole pedagoginja, profesorica Snježana Konopek.

Mobitele je uručio gradonačelnik Orahovice Saša Rister naglasivši kako je odmah prihvatio prijedlog škole za ovaj vid pomoći i motivacije prvim razredima srednje škole.

– Ovo je jedan od načina da privučemo učenike u našu srednju školu. I ja sam bivši učenik ove škole, i znam kako je do doći u prvi razred srednje, a u današnje vrijeme svaka je pomoć i vidu tehnologije učenicima više nego dobro došla. Hvala ravnatelju na odličnom prijedlogu, a svim učenicima koji su upisali zahvaljujem što su odabrali upravo srednju školu u Orahovici i da ju što uspješnije završe. Naravno da će škola i Grad i dalje gajiti suradnju, evo već sada mogu reći da smo s ravnateljem dogovorili i sličnu akciju za iduću školsku godinu, a sredstva će u gradskom proračunu biti osigurana kako bi u našu školu privukli što više učenika. Također moram reći kako u pravcu povećanja broja učenika polako ide svome kraju i projekt novog smjera u školi, a to je smjer fizioterapije za koji se nadam kako će saživjeti od iduće školske godine. Sredinom listopada bi trebao proraditi Centar za rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti, prva faza, čime bi i škola dobila uvjete za traženje dozvole uspostavljanja jednog razreda fizioterapije – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content