SVOJEVRSNI SIMBOL GRADA Ljetna pozornica u središnjem orahovačkom gradskom parku konačno će dobiti pravi sjaj

Nakon više od 20 godina bit će konačno uređena ljetna pozornica u središnjem orahovačkom gradskom parku. Ljetna pozornica je svojevrsni simbol grada, na njoj su nastupila gotova sva velika hrvatska glazbena imena, tisuće folkloraša ovdje je zaplesalo svoje koreografije, a mnogima je upravo ova pozornica bila “odskočna daska” za ljubav prema folkloru.

Generacije su se ovdje zaljubljivale, održano je stotine manifestacija, uistinu je prošla “sve i svašta” i napokon je došlo vrijeme da dobije “novo ruho”. Grad Orahovica je krenuo s projektom uređenja ovog značajnog objekta.

Uredenje ljetne pozornice

-Ljetna pozornica je nešto po čemu smo doista poznati, oduvijek je krasila naš središnji park, a već dugi niz godina nitko nije obazirao pažnju na njenu dotrajalost. Cerada koja je na njoj se raspukla, žičana mreža je potpuno savinuta, a nekada zelena boja prirode na nosačima više ni ne liči na tu boju. Odlučili smo je potpuno obnoviti, tvrtka Eurotenda Vinkovci postavit će novu ceradu koja će ponovno biti zelena kako bi se uklopila u prirodni ambijent, a naši radnici Komunalnog poduzeća će urediti konstrukciju koja će također biti u zelenoj boji. Ovaj park će biti posebno mjesto, uz Centar za rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesti i našu povijesnu vodenicu, sada će i ljetna pozornica ponovno biti atrakcija i mjesto okupljanja – rekao je gradonačelnik Saša Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content