Tijekom radnog posjeta Virovitici Ministrica poljoprivrede Marija Vučković obišla plastenike tvrtke Brana

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković, uz ravnatelja Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antuna Vujića, saborskog zastupnika Josipa Đakića, virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, gradonačelnika Virovitice Ivice Kirina, obišla je plastenike tvrtke Brana d.o.o. u sklopu svog radnog posjeta Virovitici. 

O samoj tvrtki ministricu Vučković upoznao je direktor Slavko Rajnović i Ivan Obrovac voditelj Poljoprivrednog sektora tvrtke Brana. Tvrtka Brana prošle je godine bila vodeći hrvatski proizvođač krastavaca, a ove se godine u plastenicima proizvodi uz ostalo povrće, sorta slatke rog paprike etna.

Navedena proizvodnja paprike je pokrenuta u suradnji s nizozemskim partnerom, tako da osim na tržištu Hrvatske, jedan dio paprike plasira se i u Nizozemsku. Od ostalog povrća, ove se godine ističe proizvodnja kristal salate, paprike babure, varaždinskog kupusa, krastavaca i mahune. Inače, Brana je uz sufinanciranje iz europskih fondova za ruralni razvoj i vlastitim sredstvima, izgradila moderne plastenike u Virovitici, a osim toga, podignut je voćnjak jabuka u Borovi u općini Suhopolje u kojem se trenutno odvija berba sorti crveni i zlatni delišes.

Uz proizvodnju svježeg voća i povrća pokrenuta je i proizvodnja prirodnih sokova s oznakom hrvatske kvalitete. Proizvode, otkupljuju, skladište i plasiraju svježe voće i povrće na tržištu Republike Hrvatske i država u okruženju, a zahvaljujući ULO hladnjači te opremi za sortiranje i pakiranje voća i povrća, spremni su odgovoriti na sve potrebe koje tržište od njih zahtjeva.

(vpz.hr)  

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content