U Šibeniku održana početna konferencija projekta “Socijalne usluge 65+”

U Gradskoj knjižnici u Šibeniku danas (utorak) je održana početna konferencija „Socijalne usluge 65+“ čiji je nositelj Centar za socijalnu skrb Virovitica. Na početku konferencije sve prisutne je u ime gradonačelnika grada Šibenika Željka Burića pozdravila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić. Nakon toga, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Virovitica Marija Bajan-Prokl ispričala se u ime predstavnika Grada Virovitice koji opravdano nisu mogli prisustvovati konferenciji. Potom je prisutne upoznala s projektom i njegovim ciljevima.

– Jako smo zadovoljni što smo konačno odradili početnu konferenciju u čemu nas je do sad sprječavao Covid-19. Zadovoljni smo jer su svi Centri za socijalnu skrb koji su nam partneri prisustvovali konferenciji i izrazili zadovoljstvo. Puni smo elana i spremni smo krenuti u nove izazove koje smo si sami postavili – istaknula je Bajan-Prokl.

Projekt Socijalne usluge 65+ provodi se u svrhu osnaživanja uloge lokalnih zajednica iz šest županija u razvoju mreže socijalnih usluga za starije osobe te unapređenja kvalitete socijalnih usluga i procesa deinstitucionalizacije. Ciljevi projekta su povećati socijalnu uključenost 30 starijih osoba unapređenjem kvalitete socijalnih usluga, osnaživanjem 15 udomiteljskih obitelji i jačanjem kapaciteta 30 stručnjaka za razvoj novih usluga i povezivanje s lokalnim zajednicama te senzibilizirati širu javnost o potrebama starijih i ulozi udomiteljstva.

Partneri na projektu su Centri za socijalnu skrb iz Bjelovara, Karlovca, Osijeka, Slavonskog Broda i Šibenika, kao i Gradovi Virovitica i Šibenik te Općine Gradina, Lukač, Špišić Bukovica, Suhopolje i Pitomača.

Projekt je odobren u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – FAZA !“ 100% se sufinancira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Projekt je započeo 10.12.2020. i traje do 22.7.2022.

Nakon konferencije održana je i panel rasprava na kojoj su ravnateljice Centara za socijalnu skrb pričale o problemima s kojima se suočavaju na svom području te su podijelile svoja iskustva i ponudile nekoliko konstruktivnih rješenja.

element2 A3 5 1

 

Slika2

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content