Volonterska akcija “72 sata bez kompromisa” ponovno u Suhopolju: Prijavite se i doživite nezaboravno iskustvo

Županijski volonterski centar Kreda i Savjet mladih Općine Suhopolje i ove godine, uz podršku Općine Suhopolje, organiziraju volonterski projekt “72 sata bez kompromisa”. Riječ je o velikom međunarodnom volonterskom projektu za mlade koji se već niz godina provodi diljem Europe. U projektu od 2018. godine sudjeluje i Suhopolje, a kao i na početku, i ove će godine biti jedina općina u Hrvatskoj koja se uključila u projekt.

– Za sve koji do sada nisu sudjelovali, radi se o projektu koji okuplja mlade koji žele svoje slobodno vrijeme iskoristiti na plemenit način, pomažući onima kojima je najpotrebnije. Istog se vikenda provodi diljem cijele Hrvatske, a procjenjuje se da u njemu sudjeluje više od 4000 mladih volontera. Volonteri se raspoređuju na različite volonterske akcije – radne, ekološke ili socijalne, pomažu u dječjim domovima, domovima za starije, udrugama, školama i drugim raznim institucijama. Ljepota i beskompromisnost volontiranja u projektu „72 sata bez kompromisa“ nalazi se u tome što volonteri do zadnjeg dana ne znaju koju će akciju dobiti, gdje će volontirati ni što će raditi. Prilika je to koja svima donosi nova poznanstva i prijateljstva, ali i otkrivanje sebe i svojih vještina i sposobnosti koje do sad nisu poznavali – kaže Anja Fosić iz Županijskog volonterskog centra Kreda.

72sata suhopolje

Ove će se godine, pod geslom #ZagrliSrcem, volontirati u petak i subotu, 15. i 16. listopada, a sudjelovati mogu svi zainteresirani u dobi od 15 do 35 godina. Pri održavanju pazit će se na poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka Stožera civilne zaštite i HZJZ-a. Iz navedenih razloga akcije će se održavati u smanjenom broju, s manjim brojem volontera i na otvorenim prostorima.

Prijave za sudjelovanje već su otvorene, a svi zainteresirani obrazac za prijavu mogu pronaći na poveznici http://prijava.72sata.hr/72sata/prijava_volontera, a više informacija na Facebook stranicama organizatora – Županijskog volonterskog centra KrEdA i Savjeta mladih Općine Suhopolje. Prijave će ove godine biti otvorene do popunjenja planiranog broja volontera, stoga organizatori pozivaju sve zainteresirane volontere da svoju prijavnicu ispune što prije. Za više informacija, dostupni su u inboxu Facebook stranica.

(www.icv.hr, af)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content