FOTO Rijeka rutinski odradila posao na Gmanju: Vučkić i Abass dvostruki strijelci, Matančić i Zdelar zablistali u redovima Pitomače

Više od 1.500 gledatelja stiglo je danas (srijeda) na pitomačko Gmanje. Igrala se utakmica šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa u kojoj je Pitomača ugostila prvoligaša Rijeku, inače osmerostrukog osvajača “Rabuzinovog sunca” i trenutno vodeću momčad Prve HT lige. Bilo je tu vjernih domaćih navijača, nogometnih zaljubljenika iz cijele županije, ali i šire okolice. Bila je tu i riječka navijačka skupina Armada…

Iz prve ozbiljnije prigode u četvrtoj minuti utakmice gosti su stigli do početne prednosti. “Tukao” je Obregon iskosa, lopta je pogodila vratnicu i odbila se u noge Denisu Bušnji, koji smireno poentira za vodstvo “bijelih”.

MG_3380

U sedmoj minuti vidjeli smo prvi udarac iz kuta, a izborio ga je domaći brznogi napadač Marko Matančić, koji je u nekoliko navrata tijekom prvog dijela radio “dar – mar” u gostujućoj obrani.

Igrači trenera Ivana Presečana nisu nimalo bili impresionirani prvoligaškim sastavom s Rujevice. Igrali su hrabro i to je na kraju rezultiralo samo s dva pogotka u mreži domaćeg vratara Hrvoja Zdelara na kraju prvog dijela. Zdelar je definitivno bio junak domaćih u ovoj utakmici. Do 38. minute, kada se njegova mreža zatresla drugi put, “skinuo” je pet, šest odličnih šansi, podigao publiku na noge odličnom “paradom”, bodrio svoje suigrače… Strijelac drugog pogotka bio je Haris Vučkić, iskusni napadač koji je dio svoje nogometne karijere proveo u Newcastleu, Rangersima, Zaragozi… U nekoliko navrata odlično je udarce gostujućih napadača blokirao i domaći stoper Sandi Kovač.

MG_3431

Naravno, prednost je trebala biti puno veća, ali nekoliko sjajnih šansi promašivali su redom Obregon, Bušnja i Vuk. Rijeka je na predah otišla s vodstvom od 2:0. Tomićeva momčad u nastavku postiže brzi pogodak, stijelac je ovog puta bio Matej Vuk, a asistent Bušnja. U 58. minuti Vučkić postiže svoj drugi pogodak za visokih 4:0, nakon što je pokupio jedan odbijanac u domaćem kaznenom prostoru.

Igrala se 68. minuta, kada je domaća momčad stvorila najopasniju šansu, nakon one Mateja Babića krajem prvog dijela, kada je povratnu loptu Matančića poslao visoko iznad vrata gostujućeg čuvara mreže Martina Zlomislića. Ovog puta Matančić je odlučio sam, odhrvao se svog čuvara, probao lijevom, ali ukrotio je njegov udarac krajnjim naporima Zlomislić.

MG_3563

Četiri minute kasnije “pukla je petarda” u mreži domaćih. Asistent je bio Murić, a strijelac ganski napadač Issah Abass, koji je ranije zamijenio Vuka. U 89. minuti Jorge Obregon se pogotkom s bijele točke “iskupio” za velik broj promašenih prilika u ovoj utakmici, dok je “točku na i” svojim drugim pogotkom stavio Abass u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Rijeka je tako rutinski odradila posao u Pitomači i uvjerljivom pobjedom izborila plasman u osminu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a igrat će protiv pobjednika susreta Zagreb – Oriolik.

-Tražio sam od svojih igrača da maksimalno odrade ovu utakmicu i da ozbiljno shvate protivnika i to su odradili. U prvom dijelu bili smo dosta nemirni što se tiče završnice ispred gola Pitomače, ali generalno, odigrali smo jednu dobru utakmicu. Čestitke domaćinu na organizaciji, dečki su dali svoj maksimum, a nama je ovo bila odlična priprema za susret s Goricom – rekao je gostujući trener Goran Tomić.

MG_3693

Kako je i sam rekao, nogometaši Pitomače dali su sve od sebe, i prava je šteta što nisu uspjeli barem jednom zatresti mrežu Riječana.

-Nadati se pobjedi sasvim je sportski i bez obzira na kvalitetu riječke momčadi, potajno smo se nadali iznenađenju, ali pokazalo se da su tri levela iznad nas, uvjerljivo su slavili i zasluženo izborili plasman u osminu finala. Izgubili smo 7:0, ali mislim da se nismo osramotili, pokušavali smo igrati, parirati gostima, stvorili smo i nekoliko lijepih akcija. Ova utakmica odličan je pokazatelj kako se igra na jednom većem niovu i sigurno će nam pomoći u nastavku prvenstva – izjavio je domaći trener Ivan Presečan.

MG_3482

Na kraju, po dva pogotka upisali su Vučkić i Abass, te uz Bušnju bili najrazigraniji pojedinci, a titula igrača utakmice ovog puta ide robusnom slovenskom napadaču.

-Imali smo puno prilika, rezultat je mogao biti i veći. Bili smo maksimalno fokusirani od prve minute, shvatili smo ozbiljno ovaj susret. Osjećam se odlično, motiviran sam i želim pomoći suigračima u nastavku Kupa, kao i prvenstva. Slijedi Gorica, cilj mi je iskoristiti svaku minutu koju dobijem na najbolji mogući način, a vjerujem da će s takvim pristupom doći i golovi i asistencije – zaključio je Haris Vučkić.

U srijedu će se kompletirati šesnaestina finala Kupa utakmicama: Orijent 1919. – Dinamo, Karlovac 1919. – Slaven Belupo, Međimurje – Šibenik, Rudar Labin – Split, Belišće – Jaska Vinogradar, Bjelovar – Rudeš, Sesvete – Varaždin, BSK – Cibalia i Zagreb – Oriolik.

IMG_20210921_164842

PITOMAČA 0 (0)

RIJEKA 7 (2)

Pitomača, igralište Gmanje. Suci: Zdenko Lovrić (Đakovo), Goran Pataki (Đakovo), Tomislav Keglević (Našice). Četvrti sudac: Dražen Matasović (Đakovo). Delegat: Ante Vučemilović (Osijek). Kontrolor suđenja: Dražen Pavlešić (Duga Resa).

Strijelci: 0:1 Bušnja (4′), 0:2 Vučkić (38′), 0:3 Vuk (48′), 0:4 Vučkić (58′), 0:5 Abass (72′), 0:6 Obregon (89′), 0:7 Abass (90′).

Žuti kartoni: Lepinjica (Rijeka), Reščić (Pitomača)

PITOMAČA: Zdelar, Babić (od 59′ Zorić), Miloš (od 66′ Škrinjar), Kovač, Jantol, Bošnjak, Matančić, Reščić, I. Begović (od 66′ Peršić), Milinović (od 59′ Skoko), Jakupec (od 84′ P. J. Begović). Trener: Ivan Presečan.

RIJEKA: Zlomislić, Braut, Escoval, Krešić (od 75′ I. Smolčić), H. Smolčić, Liber (od 66′ Selahi), Lepinjica (od 58′ Stanić), Bušnja, Vučkić (od 58′ Murić), Vuk (od 58′ Abass), Obregon. Trener: Goran Tomić.

(www.icv.hr, ts, mš, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content