2. ŽNL ZAPAD U Lukaču se igra općinski, dok derbi za treću poziciju u Kapeli Dvoru igraju Dinamo i Mladost iz Vukosavljevice

Šesto kolo 2. županijske nogometne lige Zapad u subotu, 9. listopada otvaraju općinskim derbijem Lukač 05 i Drava iz Terezinog Polja. Domaći su apsolutni favoriti, posebice nakon prošlog kola i uvjerljive pobjede u Špišić Bukovici, kada su se učvrstili na prvoj poziciji. Interesantno je da je tijekom ovog tjedna iz Drave u Lukač prešao Ivan Mareković, jedan od najstandardnijih igrača momčadi trenera Tomislava Zdjelara. Ovo je ujedno i jedini subotnji susret.

Svojevrsni derbi igra se u Kapeli Dvoru, gdje domaći Dinamo ugošćuje Mladost iz Vukosavljevice. Obe momčadi imaju po devet bodova. Pobjednik ovog susreta ostat će u ozbiljnoj borbi za drugu i treću poziciju na tablici.

Bilogora 1947. nakon poraza u derbiju s Lukačem, ponovno igra na svom travnjaku, ovog puta u ‘popravnom’ susretu s Kladarama. Domaća momčad, iako neće biti kompletna, veliki je favorit u ovom ogledu. Svakako treba spomenuti da je najbolji domaći strijelac Stipo Djak, nakon crvenog kartona u derbiju prošlog kola, kažnjen s četiri utakmice neigranja, što znači da ga nema do proljeća.

Podravec iz Dinjevca i dalje svoje domaće utakmice igra u Turnašici. U nedjelju je domaćin Sokolu iz Milanovca. Domaći su ‘papirnati’ favoriti, dok će gostujući nogometaši pod ‘svaku cijenu’ pokušati doći do prve ovosezonske pobjede. Gostujuću ekipu od prije nekoliko dana vodi iskusni Slaven Slanac.

Sveti Đurađ ugošćuje Croatiju iz Grabrovnice, koja jesenas igra preporođeno. Gosti su favoriti, ali će domaća momčad pokušati doći do svoje prve pobjede u ovoj sezoni. U gostujućim redovima sigurno će izostati njihov ponajbolji igrač Samuel Spudić koji, kao trener Suhopolja, u nedjelju s ‘Grofovima’ putuje kod Mladosti u Kloštar Podravski, dok će svoj debi za domaće nakon povratka iz inozemstva imati Patrik Bazijanac.

2. ŽNL Zapad, 6. kolo – subota, 9. listopada u 15:30 sati

Lukač 05 – Drava Terezino Polje

2. ŽNL Zapad, 6. kolo – nedjelja, 10. listopada u 15:30 sati

Sveti Đurađ – Croatia Grabrovnica
Dinamo Kapela Dvor – Mladost Vukosavljevica
Bilogora 1947. Špišić Bukovica – Kladare
Podravec Dinjevac – Sokol Milanovac (igra se u Turnašici)

2. ZNL Zapad

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content