3. HNL SJEVER Papuk s igračem manje mogao i do pobjede, Mahaček briljirao na vratima Orahovčana

Deseto prvenstveno kolo 3. HNL Sjever donijelo je novi dobar rezultat nogometaša Papuka, ovog puta na gostovanju. Papuk je odigrao remi s Podravinom u Ludbregu 2:2 uz pogotke Jurice Šantića i Miroslava Rukavine.

Papuk je odigrao još jednu hrabru utakmicu u kojoj je domaćin imao dva kaznena udarca, igrača više od 50. minute i niti to im nije pomoglo da svladaju Orahovčane. Mreže su mirovale do 42. minute kada je ‘sviran’ prvi kazneni udarac za Podravinu iz kojeg je precizan bio Golubar. Početkom drugog dijela novi ‘šok’ za Papuk. David Podboj pratio je svog igrača prema kaznenom prostoru, povukao ga na nekih 18 metara od vrata, napadač domaćina je nakon tri metra pao u kazneni prostor i sudac svira novi kazneni udarac, a Podboju na opće čuđenje vadi izravni crveni karton. Treba uzeti u obzir da je Podboj zaslužio žuti koji bi bio drugi pa bi također bio isključen, ali izravni crveni karton po mišljenju mnogih nije ‘postojao’. Ipak, odlični Karlo Mahaček na vratima Papuka ‘skida’ penal i ‘ubrizgava’ Papuku novu snagu.

Ubrzo momčad Martina Majdenića pokazuje da je najjača kad je najteže i s igračem manje preokreće rezultat. Za 1:1 pogodio je Šantić u 60. minuti da bi prvi strijelac Papuka, a sada i lige s deset pogodaka, Miroslav Rukavina, donio prednost Orahovčanima. Majdenić je potom ‘povukao’ momčad i čuvao prednost, Mahaček je briljirao na golu, ‘skinuo’ nekoliko teških udaraca i dva zicera, ali pred sam kraj uslijedio je totalni pritisak domaćina i u 85. minuti već vidno premorena obrana Papuka je kapitulirala. Iz gužve je precizan bio Kranjec.

-Ponovno moram čestitati svojim dečkima, ginuli su na terenu svih 90 minuta i zaslužili smo sigurno dva – tri boda. Treba reći kako smo nastupili bez opravdano odsutnog Marina Čavića te ozlijeđenog Zvonimira Špoljarića. Podravina je puno bolja momčad nego prošle godine, dosta su se pojačali i zapravo me čudi što nisu bolje plasirani na ljestvici, a mi smo im odlično parirali i s igračem manje. Žao mi je što su se suci malo pogubili, prvo poluvrijeme su odličnoo odsudili, prvi kazneni udarac za domaćina je bio čist, ali drugo su svirali sve što su mogli za njih i taj drugi penal gdje se prekršaj događa na 18 metara, a igrač pada u 16, nije mi jasno. Ali ponosan sam na svoju momčad koja je sve to hrabro izdržala i uzela ovaj vrijedan bod – rekao je Majdenić.

Za igrača utakmice ovoga puta je odabrao vratara Karla Mahačeka.

-Karlo je bio naša sigurnost, skinuo je svoj drugi kazneni udarac ove sezone, branio lopte koje su već svi vidjeli u golu, držao nam ‘vodu iznad glave’ u teškim trenucima, tako da je definitivno igrač utakmice naš vratar iako još jednom ‘kapa dolje’ svim dečkima koji su nastupili – zaključio je Majdenić.

Podravina Ludbreg – Papuk Orahovica 2:2
Igrač utakmice: Karlo Mahaček

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content