30 godina od bitke za Orlovnjak: Branitelji spriječili neprijatelja da potpuno zatvori obruč oko Osijeka

Zahvaljujući žrtvi branitelja Orlovnjaka, Osijek je ostao Nepokoreni grad i zato se svakog 6. listopada građani prisjećaju doprinosa koji su branitelji istočne Slavonije i Baranje dali u obrani Osijeka.

viber image 2021 10 06 13 45 46 272 Custom

Naime, neprijateljska JNA potpuno protjerana iz grada, zauzela je pozicije u neposrednoj blizini Osijek stvorivši napadnu liniju dugu gotovo 50 kilometara s ciljem da grad dovede  u potpuno okruženje, što hrvatski ratnici nisu dozvolili, a u herojskoj bitci su neki od njih izgubili živote.

Svečanim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Spomenika masovne grobnice na Orlovnjaku, Udruga hrvatskih branitelja Antunovac-Ivanovac danas je prijepodne obilježila 30 godina od boja za Orlovnjak i njegove okupacije.

viber image 2021 10 06 13 46 16 865 Custom

Svečanom obilježavanju nazočili su predstavnici Vlade, Ministarstva hrvatskih branitelja, Osječko-baranjske županije i općina Antunovac i Ivanovac, te Udruga obitelji poginulih branitelja, obitelji nestalih i nasilno odvedenih branitelja, kao i sve druge udruge proizašle iz Domovinskog rata, te su na taj način odali počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content