Članovi biciklističke ekipe VBR izvezli Memorijalni biciklistički maraton “Voćin – Baćin”

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” po četvrti je put organizirala Memorijalni biciklistički maraton “Voćin – Baćin” u duljini od 130 kilometara, koji su jučer (srijeda) izvezli članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR u sastavu Mato Bubaš i Pavo Tutenov iz Slatine, te Dražen Buketa i Tomislav Kolec iz Virovitice, uz logističku podršku Virovitičanina Marija Kovača.

Baćin je mjesto u Sisačko-moslavačkoj županiji u sastavu općine Hrvatska Dubica gdje je 21. listopada 1991. godine počinjen jedan od najvećih srbočetničkih zločina u Domovinskom ratu, pokolj nad 56 civila dok je u Voćinu ubijeno i masakrirano 47 osoba u prosincu 1991. godine. Cilj ovog memorijala je iskazati pijetet prema žrtvama Voćina i Baćina te ta dva stradalnička mjesta “spojiti” biciklističkim maratonom.

VBR 1

Na startu u Voćinu bicikliste su dočekali i na put ispratili, načelnik Općine Voćin Predrag Filić i dopredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin Ivan Đuzel, dok su ih na ciljnom odredištu u Baćinu dočekali načelnica Općine Hrvatska Dubica Ružica Karagić sa suradnicom Željkom Nikić.

Nakon odavanja počasti paljenjem svijeća kod spomen obilježja u Baćinu, VBR-ovci su uz domaćine obišli Spomen sobu u Baćinu.

VBR 3

Po povratku iz Baćina, VBR-ovci su u Novskoj dali podršku slatinskom ultramaratoncu Goranu Draksleru koji je istrčao 72 kilometra od Ivanić Grada do Novske, odnosno drugu od pet dionica ultramaratona Zagreb – Vukovar u duljini od 344 kilometara.

(www.icv.hr, adf, pt, foto: M. Kovač)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content