Evo što vas čeka u povodu Mjeseca hrvatske knjige u Knjižnici i čitaonici Pitomača

Mjesec hrvatske knjige nacionalna je manifestacija kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, kroz raznovrsne i mnogobrojne programe promiče kultura čitanja i pisanja kao izrazito važnih društvenih vrijednosti.

U Mjesecu hrvatske knjige, Knjižnica i čitaonica Pitomača pripremila je mnogobrojne aktivnosti za sve generacije. Tako će se osnovnoškolci u toku Mjeseca hrvatske knjige moći upisati beplatno u knjižnicu, a svi oni koji su zaboravili vratiti knjigu na vrijeme moći će ju vratiti sada, ali bez naplate zakasnine.

Organizirat će se i Nacionalni kviz za poticanje čitanja koji će se održavati kroz cijeli mjesec, a isto tako Knjižnicu će posjetiti predškolarci, osnovnoškolci i srednjoškolci.

Za ljubitelje dobrih knjiga, u Knjižnici vas 5. studenog s početkom u 18 sati očekuje promocija  knjige „Žena koja je voljela kosilice“, druga zbirka humoreski i kratkih priča virovitičkog autora Zlatka Erjavca.

245192648 1049254022497065 3206432383580014896 n

Također možete sudjelovati i u nagradnoj igri Knjižnice „Selfie s knjigom“. Slikajte se s vašom omiljenom knjigom hrvatskog autora i pošalji sliku na Facebook stranicu Knjižnice i čitaonice do 29. listopada i osvojite vrijedne nagrade.

Mjesec hrvatske knjige ove će se godine održati u okviru Godine čitanja, koja je proglašena na prijedlog Ministarstva kulture i medija s ciljem dodatne promocije knjige i čitanja. Fokus ovogodišnje manifestacije su hrvatski autori odnosno hrvatska knjiga, pa tema glasi „Hrvatski autori u Godini čitanja“, a moto je „Ajmo hrvati se s knjigom!“.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content