FANTASTIČNI NEXE! Našičani srušili drugi klub Francuske, Jaganjac ‘rasparao’ mrežu PAUC-a prije ‘sirene’

Velika, ma ‘ogromna’ pobjeda NEXE-a u Europi! Na otvaranju Europske lige, u Aix-en-Provenceu, Našičani su srušili PAUC, trenutno drugoplasiranu momčad francuskog prvenstva, iza PSG-a. Dodatak tomu ne treba, osim dugog i velikog pljeska za hrabre Slavonce i jednu od njihovih najvećih klupskih pobjeda.

A donio ju je Halil Jaganjac. Tri sekunde prije kraja, nakon minute odmora, digao se i s devet metara ‘proparao’ Zahafa Kalima za 30-29. I koji trenutak kasnije ogromno slavlje i pobjednički ples Našičana.

Vrlo zrelo djelovali su ‘Gromovi’ na jugu Francuske, iskontrolirali uvodni pritisak domaćina i onda pojačali u završnici prvog dijela za 17-13. Jaganjac je ‘vukao’ napad, uz njega i Vejin, ali Francuzi su stisnuli na startu drugog dijela i okrenuli na 19-18.

Trebalo je pratiti njihov korak, a NEXE-u je nedostajalo pravo golmansko izdanje Radovanovića (sedam obrana). Srećom, ni domaći golmani nisu bili puno bolji (deset obrana), pa je šansa bila na ‘stolu’. U samu završnicu PAUC je ušao s 29-27, Tomić je izjednačio s dva gola, a NEXE nije ‘kažnjen’ ni za promašeni sedmerac Vejina. Francuzi su potrošili još jedan napad, a NEXE svoj zadnji pretvorio u dva boda koja otvaraju mnoga vrata – prenosi 24sata

Sve treba potvrditi za tjedan dana protiv IK Savehofa. Susret je na rasporedu 26. listopada u Našicama.

NEXE: Moreno Car (7+0), Mihailo Radovanović, Halil Jaganjac 9, Marin Jelinić 4, Saša Barišić Jaman 2, Predrag Vejin 5, Ivan Vida 2, Borna Manci Mičević 1, Andraž Velkavrh 3, Mario Tomić 4, Fran Mileta, Alen Blažević, Tomislav Severec, Luka Moslavac, Miha Kavčič i Gianfranco Pribetić. Trener: Branko Tamše.

(www.icv.hr, mš, 24sata.hr, foto: arhiva, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content