FOTO Jedan pogodak Dine Milinovića dovoljan za nova tri boda: Pitomača iskoristila ‘kiks’ Cvetkovca i približila se lideru na dva boda zaostatka

Nogometaši Pitomače iskoristili su ‘kiks’ Tehničara na gostovanju u Legradu (1:1) i minimalnom domaćom pobjedom protiv Borca iz Imbriovca približili se lideru na samo dva boda zaostatka. Prohladno vrijeme nije bilo prepreka brojnim domaćim navijačima da se pojave na Gmanju i podrže trenera Presečana i njegovu momčad u susretu 10. kola 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica.

Prvih dvadesetak minuta proteklo je u dominaciji domaće momčadi, ali bez opasnijih prilika za pogotke. Najzanimljivija prigoda u tom dijelu igre bila je u 18. minuti kad je jednu ‘dijagonalu’ na Mateja Babića ‘poslao’ Alen Jantol, a ovaj u primanju efektno ‘vara’ svog ‘čuvara’ i šalje oštru loptu na drugu vratnicu, gdje se nije našao nitko tko bi ‘potvrdio’ asistenciju Babića i ova prilika odlazi u nepovrat.

U 23. minuti ‘pogibeljan’ start na nogu Marka Matančića rezultirao je opomenom gostujućeg stopera Gorana Vuka, iako je u ovoj situaciji definitvno bilo ‘materijala’ za isključenje.

IMG_8707

U nastavku prvog dijela nastavila se ‘igra na jedan gol’, onaj gostujući, a konstantna prijetnja vrataru Balali ‘urodila je plodom’ u 36. minuti kad je ‘neumorni’ Matančić s boka uputio loptu pred gostujuća vrata, na pravom mjestu našao se Dino Milinović i ‘zakucao’ za početnu prednost Pitomače i veliko slavlje na domaćim tribinama.

U 42. minuti posljednja opasna prigoda u ‘režiji’ domaćih igrača. Ovog puta ‘solo’ akcija Karla Jakupeca i na kraju povratna lopta za Ivana Peršića, ali njegov pokušaj iz okreta završio je iznad vratnice i na predah se odlazi s minimalnom prednosti Presečanove momčadi (1:0)

I nastavak utakmice obilježila je dominacija domaćih nogometaša koji su stvorili nekoliko šansi, ali lopta više nije ‘htjela’ u gol i onaj pogodak iz 36. minute ujedno je bio dovoljan za konačnu pobjedu i nova tri boda.

IMG_8761

Od najboljih prilika treba izdvojiti pokušaj glavom Paradinovića nakon ubačaja Matančića, ali i Reščićev pokušaj nakon odličnog centaršuta Zorića, međutim, u oba navrata lopta je završila iznad grede Balalinih vrata.

Najbolja domaća prilika u drugom poluvremenu dogodila se u 85. minuti. Nikola Plavšić, koji je s klupe ušao u 66. minuti, ‘krade’ jednu loptu gotovo na sredini terena i u sprintu izbija sam pred Balalu, ali gostujući obrambeni igrač u posljedni trenutak ‘uklizuje’ i spriječava povećanje domaćeg vodstva.

-U ovoj su utakmici najbitnija tri boda. Imbriovec je stvarno tvrda i dobra ekipa, ako ćemo iskreno, očekivao sam ih na tablici čak i koje mjesto više, ali opravdali smo ulogu favorita i na kraju zasluženo slavili. Nažalost nismo iskoristili sve svoje prilike, ali što je tu je, bodovi su tu i idemo dalje – rekao je Presečan nakon utakmice.

IMG_8765

Svakako treba spomenuti izostanak dvojice igrača sredine terena, Ivana Begovića i Gorana Bošnjaka, koji su zbog ozljeda susret promatrali s klupe, odnosno tribine.

-Svi znamo što se dogodilo s Bošnjakom, cijela ekipa želi mu što brži oporavak i povratak na travnjak. ‘Bega’ je prije početka utakmice osjetio zatezanje i nije bilo potrebe da ga forsiramo, jer nas sada očekuju tri teške utakmice do kraja jesenskog dijela, između ostalih i ona protiv vodećeg Tehničara. Moram pohvaliti kompletnu momčad, jer svaki igrač koji je u Pitomači, tu svojim znanjem i zaslužuje biti, a svaki se pojedinac za početnu postavu nameće svojim radom, trudom i zalaganjem – zaključio je Presečan.

Pitomača – Borac Imbriovec 1:0
Igrač utakmice: Dino Milinović

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content