Klađenjem na “siguran” dobitak ostao bez 19 tisuća kuna: Pod prijetnjom smrću morao uplatiti novac za troškove isplate dobitka

U srijedu, 20. listopada, 27-godišnji hrvatski državljanin stupio je u kontakt s nepoznatom osobom putem Internet aplikacija za komunikaciju. U daljnjoj komunikaciji, nepoznata osoba je 27-godišnjaku ponudila klađenje na „siguran“ dobitak, a što je oštećeni pristao i uplatio novčani iznos oko 3 tisuće kuna na ime troškova klađenja.

Lažnim prikazivanjem činjenica tijekom komunikacije, nepoznata osoba dovela je u zabludu 27-godišnjaka da je ostvario novčani dobitak i kako treba uplatiti dodatni novac na ime troškova isplate dobitka. Uvjeren da je ostvario dobitak klađenjem 27-godišnjak je putem aplikacije za uplatu i slanje novca uplatio oko 5 tisuća kuna te poslao presliku osobne iskaznice, nadajući se isplati „ostvarenog“ dobitka.

U daljnjoj komunikaciji nepoznata osoba nije isplatila navodni novčani dobitak, već je ozbiljno prijetila smrću 27-godišnjaku jer je odbio daljnje novčane uplate koje su od njega tražene te tako prisilio oštećenog da uplati novčani iznos oko 11 tisuća kuna, izvijestili su iz PU osječko-baranjske.

Nadležnom državnom odvjetništvu policija je podnijela kaznenu prijavu te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem. Građanima iz policije još jednom savjetuju da ne prihvaćaju neprovjerena poznanstva i neuobičajene zahtjeve za novčane uplate, kako ne bi postali žrtve prevaranata.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content