Nesvakidašnja prijevara: Mladić ljudima prodavao nepostojeće stanove, a oni mu uplaćivali milijune

Dvadesetogodišnji mladić koji je prijavljen jer je tri osobe prevario za oko 600 tisuća kuna, sada je u novim problemima.

Zagrabačka policija izvijestila je su otkrivene nove “žrtave” te kako ga se sada sumnjiči za dodatne prijevare.

Sumnja se da je muškarce u dobi od 41, 57, 41 i 79 godina te dvije žene u dobi 58 i 59 godina, prevario za ukupno za 2,3 milijuna kuna, piše RTL.

“Sumnja se da je 20-godišnjak oštećene dovodio u zabludu da će na području zapadnog dijela Zagrebu izgraditi stambenu zgradu i to tako da im je prikazivao krivotvorene arhitektonske nacrte stambene zgrade, krivotvoreni ugovor o ortaštvu, krivotvoreni ugovor s izvođačem radova te krivotvorene uplate o kupovini keramičke opreme. Nadalje, oštećene osobe su ujedno potpisivale ugovore o kupnji stanova u još neizgrađenoj stambenoj zgradi te su na račun trgovačkog društva u vlasništvu osumnjičenog, u kojem je on također i direktor, uplaćivali avanse za kupnju stanova”, javlja PU zagrebačka.

Materijalna šteta pričinjena ovim navedenim kaznenim djelima iznosi oko 2,3 milijuna kuna.

“Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, a nakon što je već prethodno kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu, policijski su službenici o svemu do sada utvrđenom posebnim izvješćem obavijestili Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu”, stoji u priopćenju.

(rtl.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content