NEXE ‘rastavio’ Sävehof na ‘proste faktore’: Odlična partija Jaganjca, Moslavac ‘proradio’ u ključnim trenucima, ‘gromove’ bodrilo više od tisuću gledatelja

Nakon odlične pobjede u francuskom Aix-en-Provenceu nad domaćim PAUC-om, nastavlja se našička rukometna ‘rapsodija’. U drugom kolu skupine C EHF Europa Lige na svom ‘parketu’ pred više od tisuću gledatelja rukometaši NEXE-a svladali su švedskog prvaka Sävehofa rezultatom 39:31.

U susret su bolje ušli gosti i prvih dvanaest minuta imali minimalnu prednost. Gosti su čvrstom obranom pomalo iznenadili domaće rukometaše, međutim, od 13. minute “Gromovi s Krndije” dolaze u prednost. Odličnom serijom 6:1 Našičani u 18. minuti vode 13:8. U iduće dvije minute “bude se gosti” i smanjuju na 13:11. Ipak, domaći rukometaši koriste igru Šveđana bez vratara i zgoditkom svog ‘čuvara mreže’ Morena Cara na odmor odlaze s prednošću 18:15.

Drugi dio NEXE je odigrao odlično. Svaki od igrača koji je ušao na teren pružio je odličnu partiju. Sredinom drugog dijela ‘gromovi’ u nekoliko navrata imaju +8. U 55. minuti gosti smanjuju na 35:30, ali u domaćim redovima nije bilo straha, do kraja su odigrali 4:1 i došli do još jedne zaslužene i uvjerljive pobjede 39:31.

-Uspjeli smo iznenaditi veliki francuski Aix na njegovom terenu. Sada su nam došli Šveđani, koji igraju brzi skandinavski rukomet. Dobro smo se pripremili. Trener ih je dobro analizirao i došli smo do zaslužene pobjede. U idućoj utakmici gostujemo kod prvaka Slovenije, Gorenja. Čeka nas teška utakmica, ali ćemo ponovno dati sve od sebe – nakon utakmice zadovoljan je bio Virovitičanin u redovima NEXE-a, strijelac dva zgoditka i jučer vrlo borbeni Luka Moslavac.

Prva ‘perjanica’ momčadi, Halil Jaganjac, istaknuo je cijelu ekipu.

-Nisam samo ja bitan, cijela ekipa, koja je homogena, zaslužna je za naše odlične rezultate. Tako se pokazuju individualne kvalitete pojedinaca. Zabili smo 39 pogodaka skandinavskoj ekipi i mislim da smo ih ‘potukli’ njihovim ‘oružjem’. Oni sigurno nisu očekivali da ćemo ih ispratiti s osam razlike iz dvorane. Ovom pobjedom, pred reprezentativnu stanku, sjajno smo zaokružili početak natjecanja. Ova je jedna predivna priča i nadam se da će potrajati što duže. Trener Tamše je došao iz našeg idućeg suparnika, odlično poznaje Gorenje, ali i momčadi se odlično poznaju. Međusobno si ne možemo puno ‘sakriti’. Pobjedu će odnijeti onaj tko bude više ‘grizao’. Mislim da mi imamo velike šanse za pobjedu u tom susretu – dometnuo je prvi strijelac NEXE-a Jaganjac.

MG 8320

Trener Branko Tamše se u svojoj analizi zahvalio navijačima.

-Obje dosadašnje utakmice smo odigrali jako dobro. Mislim da smo u Francuskoj odigrali čak i bolje nego protiv Savehofa. Znali smo kakav je Sävehof. Oni imaju brzinu i kažnjavaju svaku protivničku pogrešku. U nekim segmentima utakmice i mi smo pokazali svoju kvalitetu. U igri sedam na šest napravili smo veliku razliku. Moramo već misliti dalje, već u petak nam u domaćoj ligi dolazi Bjelovar. Trebamo biti ponizni, trenirati i raditi, pa će doći rezultat. Zahvaljujem se odličnoj našičkoj publici, koja nas je nosila u ovom susretu – zadovoljan je bio trener Tamše.

Na kraju se na uspjehe osvrnuo i predsjednik kluba Josip Ergović.

– Iznimno sam ponosan ma svoju ekipu. Nakon perfektne partije u Francuskoj ponovili smo odličnu igru i protiv najbolje švedske ekipe. Tu se trener i ja slažemo, da ima prostora za još veći napredak. S ovakvom igrom smo na pravom putu. U Našicama nitko nije favorit. Idemo do kraja, idemo utakmicu po utakmicu, relaksirani smo i uživamo u igri – zaključio je Ergović.

NEXE – Sävehof 39:31 (18:15)

NEXE: Barišić Jaman 3, Vejin 4, Car 2 (11 obrana), Radovanović, Jelinić 7, Vida 3, Manci Mičević, Blažević, Velkavrh, Severec 4, Godec, Moslavac 2, Tomić 5, Jaganjac 9, Kavčič, Pribetić. Trener: Branko Tamše

Sävehof: Möller 2, Aga Eck, Westby 7, Möller (7 obrana), Obling (10 obrana), Spante, Brolin, Stenbäcken. Salihi 4, Celander, Lennernäs, Karlsson 5, Schroder 10, Ellefsen Skipagotu 3. Trener: Michael Apelgren

Sedmerci: NEXE 2/2; Sävehof 1/1

Isključenja: NEXE: 10 minuta (Blažević 2′, Moslavac 2, Tomić 2, Kavčič 2′, Jaganjac 2′); Sävehof: 4 minute (Karlsson 2′, Ellefsen 2′)

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content