Osječki Ju-Jitsu klub Tatami drugi najbolji klub za mlađe uzraste i juniore u Hrvatskoj: Na državnom prvenstvu u Zadru osvojili čak 25 medalja

Nakon dugo vremena bez natjecanja zbog epidemiološke situacije, ljubitelji i borci sve omiljenijeg hrvatskog sporta Ju-Jitsua, došli su na svoje.

Naime, u subotu je u Zadru održano državno Ju-Jitsu prvenstvo na kojem je sudjelovalo gotovo 200 natjecatelja svih uzrasta i težinskih kategorija u sportskim disciplinama Ju-Jitsu.

Dosadašnji državni prvak Hrvatske koji je naslov osvojio 2019. godine, osječki JJ klub Tatami, u Zadru se okitio s ukupno pet zlatnih, jedanaest srebrnih i devet brončanih medalja. Zlatne medalje osvojili su Teo Vuletić, Mark Jobst, Paula Majhen, Leonard Trogrlić i Max Peterlić, srebrne medalje odnijeli su Dominik Korošić, Rok Radić, Grgur Mikulić, Adrijan Trogrlić, Noa Kopljar, Luka Lijić, Toni Matković, Hana Pejić, Sven Strnad, Karla Vujičić, Marija Ferčec, dok su boncu ponijeli Vid Ivezić, Nikola Balog, Sergej Humel Čanaki, Fran Ivić, Dinko Burazin, Borna Vukašinović, sestre Glorija i Leona Turalija, te Marko Brkić.

– Vrlo sam zadovoljan i ponosan osvojenim drugim mjestom na državnom prvenstvu s obzirom da je iza nas teška godina obilježena bolešću Covid-19. S druge strane konkurencija nikad nije bila jača pa je pred borcima bio velik izazov i teške borbe. Ipak, veseli me takvo omasovljenje jer pokazuje da je Ju Jitsu sve popularniji sport u Hrvatskoj, čemu je svakako dodatno pridonijelo i punopravno članstvo pri Hrvatskom olimpijskom odboru – istaknuo je Andrej Jovanović, voditelj i trener osječkog JJ kluba Tatami.

8b524086 85b2 40aa b094 fb6ee4cb136d Custom

Istaknuo je još i kako je osječki borilački klub proglašen drugim najboljim klubom za mlađe uzraste i juniore, dok je u kategoriji seniorima bio četvrti u konkurenciji 11 klubova iz svih dijelova Hrvatske.

Osim navedenih kategorija, sa svrhom popularizacije i omasovljenja sporta, u disciplini Jiu-Jitsu (Ne-Waza/BJJ) održano je još natjecanje za početničke pojaseve (bijeli i plavi pojas) u seniorskim kategorijama, te dodatne kategorije za bijeli i plavi pojas (muškarci: -56kg, -62kg, -69kg, -77kg, -85kg, -94kg, +94kg, žene: -63kg, +63 kg).

Član JJKluba Tatami, Osječanin Vid Vrdoljak uzeo je srebro u kategoriji do 77 kilograma.

Treba još napomenuti i kako je prije samo mjesec i pol dana Ju Jitsu klub Tatami osvojio prvo mjesto na Abu Dhabi Pro Champion Jiu Jitsu u Splitu, gdje je nastupao sa bratskim klubovima BJJ Vinkovci i Factory Đakovo, a pod asocijacijom Rio Grampling Club Croatia i mentorstvom Roberta Atale. Na natjecanju su sudjelovali borci iz 31 zemlje svijeta, a među natjecateljima našla su se i poznata imena poput nositelja crnog pojasa Ali Monfaradia i Skandinavca Alana Finfoua Nascimenta.

(www.icv.hr, tj, foto: JJ klub Tatami)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content