U povodu Dana općine otvorena izložba fotografija Društva ‘Naša djeca’ Mikleuš

- PROMO -

U povodu Dana općine Mikleuš i blagdana svete Terezije Avilske, u ovoj općini održavaju se brojne kulturno-umjetničke, zabavne i sportske aktivnosti. Tako je jučer (srijeda) u organizaciji Društva ‘Naša djeca’ Mikleuš, ispred zgrade Općine, otvorena izložba fotografija pod nazivom “Svijet oko nas” koju su dodatno utpotpunili i tradicionalni suveniri ovih krajeva koje su izradili članovi Učeničke zadruge Osnovne škole Mikleuš.

Društvo ‘Naša djeca’ iz Mikleuša redovno se uključuje u sve događaje i proslave koje organizira Općina Mikleuš, napomenula je predsjednica Društva Ines Delić.

-Imamo vrlo vrijedne članove i rado se odazivamo na ovakve prigode. Ova zanimljiva izložba fotografija nastala je u suradnji s Foto Video klubom iz Slatine. Prije same izložbe, osmero naših učenika, članova Društva, pohađalo je foto radionice na kojima se obrađivao teorijski i praktični dio fotografiranja. Tu su također i suveniri Učeničke zadruge s kojom također imamo stalnu uspješnu suradnju – rekla je Ines Delić.

DND-5

Ovu izložbu otvorio je načelnik općine Mikleuš Robert Grabar istaknuvši pritom značaj sudjelovanja učenika i njihovih mentora u kulturno-umjetničkom životu općine.

-To nam puno znači, jer su naši učenici i njihovi mentori vrlo kreativni i ozbiljno shvaćaju svoj rad, a rezultati su vidljivi na ovoj izložbi. Općina općenito prati i pomaže rad ove i drugih udruga na svom području, prvenstveno se to odnosi na naš KUD Mikleuš, ali isto tako puno pozornosti polažemo sportskim udrugama i naravno našim odličnim DVD-ovima. Vjerujem da će se u ove događaje uključiti još više udruga, a općina će zasigurno podržati i njihov rad – istakao je načelnik Robert Grabar.

U glazbenom dijelu programa nastupile su učenice, članice Društva izvodeći klasična djela na klaviru i violinama.

(www.icv.hr, bs)

Povezane vijesti

Skip to content