Uskoro terensko-pokazna vježba Civilne zaštite u Donjoj Motičini: Provest će aktivnosti obrane od poplave, evakuacije i zbrinjavanja stanovništva

U prostorijama Općine Donja Motičina održan je sastanak na temu plana vježbi civilne zaštite koje će biti izveden u Donjoj Motičini 6. studenog 2021. godine. Tema vježbe proizlazi iz Procjene rizika od velikih nesreća i katastrofa Općine Donja Motičina i Plana djelovanja civilne zaštite Općine.

– Aktivnosti koje će biti provođene odnose se na provedbu mjera civilne zaštite obrane od poplave, evakuacije i zbrinjavanja ugroženog stanovništva. Terensko – pokazna vježba pokazat će mogućnosti i kapacitete operativnih snaga sustava civilne zaštite – rekao je načelnik Željko Kovačević. 

Na sastanku je imenovana Upravljačka skupina vježbe, Lidija Paljević kao načelnica Stožera civilne zaštite općine Donja Motičina je koordinator vježbe, a članovi su još Zlatko Vinković zapovjednik DVD-Donja Motičina koji će biti i zapovjednik vježbe te Silvana Pirić iz Područnog ureda civilne zaštite Osijek kao voditeljica službe za prevenciju i pripravnost.

Sastanku su, osim načelnika Željka Kovačevića, nazočili Mišo Tomac, zamjenik načelnika stožera civilne zaštite Općine Donja Motičina, Davor Vrabac, predsjednik DVD-a Donja Motičina, Igor Feldi, član stožera za zbrinjavanje i evakuaciju, Milenko Lacović iz Hrvatskih  voda, Tomislav Katavić zapovjednik postrojbe civilne zaštite, Josip Diklić iz HGSS-a stanica Osijek te Zora Dragun – Šmital iz područnog ureda Civilne zaštite Osijek.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content