USPIO JE Slatinski “čovjek od čelika” Goran Draksler istrčao utrku života, 221 kilometar oko Balatona za 30 sati i 55 minuta

- PROMO -

U Republici Mađarskoj od 1. do 3. listopada održava se 15. ultramaraton “Balaton 2021.”, utrka oko jezera Balaton u duljini od 221 kilometar.

Na ovoj zahtjevnoj utrci sudjelovao je i slatinski ultramaratonac Goran Draksler koji je utrku istrčao u vremenu od 30 sati i 55 minuta i tako postao jedan od tri Hrvata koji su je uopće istrčali, ali ujedno i Hrvat s najboljim istrčanim vremenom.

Prije Gorana utrku su uspjela istrčati samo dva Hrvata, Hrvoje Barić iz Čakovca koji ju je istrčao 2012. godine u vremenu od 31 sat, 32 minute i 13 sekundi te završio na 30. mjestu od ukupno 34 natjecatelja, dok je drugi bio Zagrepčanin Darko Vadlja koji je 2016. godine bio 66. od 71 trkača u vremenu 31 sat, 23 minute i 42 sekunde. Naime, vremenski limit za istrčavanje ovog ultramaratona je 32 sata.

Gorana su na ovom njegovom pothvatu života pratili Pavo Tutenov, predsjednik Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istione” čiji je i Goran član, te magistra fizioterapije Tina Jeđud.

Kako doznajemo, Goran će ovu, i više nago zasluženu medalju pokloniti svom unuku koji će se roditi za par tjedana.

(www.icv.hr, adf)

Povezane vijesti

Skip to content