2. HRL SJEVER Traži se sedma pobjeda u nizu: 1234 Virovitica sutra dočekuje neugodnu ekipu Broda

Nakon odgođene utakmice 1. kola Hrvatskog rukometnog kupa Regije Sjever koju je 1234 Virovitica trebala odigrati jučer (četvrtak) na domaćem terenu protiv Pitomače, Lavice se okreću novom ligaškom susretu. Tako će sutra (subota) u sklopu 8. kola 2. HRL Sjever, također na domaćem terenu, dočekati ekipu Broda.

Brođanke su nakon neuspješnog starta sezone, u kojem su upisale dva poraza protiv osječke Olimpije u Osijeku i Đurđevca na domaćem terenu, upisale četiri pobjede uz još jedan poraz protiv druge ekipe Koke što im je omogućilo trenutno četvrto mjesto s osam osvojenih bodova. Upravo je susret protiv Đurđevca jedan od pokazatelja koliko rukometašice Broda mogu biti ”neugodne”, budući da su se u tom susretu, protiv ekipe koja je pretendent na prvo mjesto, vratile nakon sedam pogodaka zaostatka. Najveću opasnost u sutrašnjem susretu po vrata Martine Majkovčan mogla bi predstavljati Antonela Kvolik koja se zaustavila na brojci od 51 postignutog pogotka, što je 12 više od prve klupske pratiteljice Lucije Čondrić.

S druge strane, virovitičke rukometašice i dalje ne znaju za poraz. U šest utakmica upisale su šest pobjeda, no zbog zaostale utakmice protiv Osijeka, koji se trebao odigrati prije dva tjedna, trenutno su na drugom mjestu. ”Bolje” od Lavica jedino su rukometašice Podravke 2 Lino koje su, unatoč porazu u Virovitici, na prvom mjestu uz bolju gol razliku. Što se statistike tiče, najefikasnija igračica u redovima 1234 Virovitice je Nika Deskar koja je postigla 45 zgoditaka, a iza nje su Klara Crnoja i Maja Mlinarić s 34, odnosno 28 pogodaka.

Utakmica između 1234 Virovitice i Broda na rasporedu je sutra (subota) u 18 sati, a odigrat će se u dvorani Tehničke škole. Gledatelji će ulaz u dvoranu biti dozvoljen, ali samo uz predočenje Covid putovnice ili negativnog PCR testa, ne starijeg od 48 sati.

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content