2. ML SJEVER Virka slavila u Vrbovcu protiv Petra Zrinskog i stigla do četvrtog mjesta: Golub najefikasniji s 28 poena

Košarkaši Virka Virovitice stigli su do ”treće” uzastopne pobjede u 2. muškoj ligi Sjever. Nakon domaćeg slavlja protiv Vedija i dodijeljene utakmice protiv Koprivnice, izabranici Dražena Lukše bodove nose i iz Vrbovca gdje su u dvorani Osnovne škole Marije Jurić Zagorke slavili protiv Petra Zrinskog.

Kako se i očekivalo, bio je ovo poprilično neizvjestan dvoboj dvije momčadi koje su s istim učinkom dočekale jučerašnji susret, no s obzirom na rezultate iz prošlih kola, Virka je u utakmicu ušla kao blagi favorit. Podsjetimo, košarkaši Petra Zrinskog u novoj su sezoni uspjeli slaviti jedino protiv bjelovarskog Vedija, dva boda ”dobili” su protiv Koprivnice, dok su u ostalim utakmicama, izuzev ogleda protiv Međimurja (-3) doživjeli teške poraze. Ivančica ih je ostavila na -21, Podravac na -23, Grafičar na -29, dok je najteži poraz bio onaj protiv Vindije koji je završio rezultatom 100:65.

Što se utakmice 8. kola tiče, košarkaši Virke povećavali su prednost iz četvrtine u četvrtinu, no ona nije bila dovoljna da bi si dozvolili opuštanje. Prvih deset minuta igre završilo je s +2, na predah se odlazi rezultatom 37:32, dok se u posljednju dionicu ušlo sa osam poena prednosti na strani virovitičkih košarkaša. Do završetka utakmice domaći košarkaši uspjeli su ”dobiti” posljednju četvrtinu, ali samo s jednim poenom razlike što nije bilo dovoljno za bitniju promjenu rezultata. Virka je tako u konačnici slavila rezultatom 72:65.

Najefikasniji u redovima Virke bio je Vatroslav Golub koji je postigao 28 poena, Antonio Pavlović dodao je 14, dok su po 12 postigli Simon Matišić i Zvonimir Petrović.

KK Virka: Fuis 6 (1×3), Krstanović, Golub 28 (3×3), Petrović M. 2, Pavlović 14, Petrović Z. 12, Vučak, Matišić 12, trener: Dražen Lukša.

Virka je ovom pobjedom stigla do četvrtog mjesta s četiri boda zaostatka za vodećom Ivančicom.

(www.icv.hr, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content