Članovi Hrvatskog časničkog zbora Grada Virovitice za suhopoljske osnovnoškolce održali predavenje “Domovinski rat – časno, ponosno, dostojanstveno”

U znak sjećanja na stradanja u Domovinskom ratu te žrtvu Vukovara, za učenike osmih razreda Osnovne škole Suhopolje, organizirano je edukativno predavanje “Domovinski rat – časno, ponosno, dostojanstveno”.

O važnosti, značenju i naslijeđu Domovinskoga rata govorili su članovi Hrvatskoga časničkoga zbora Grada Virovitice, umirovljeni časnici Hrvatske vojske: pukovnik Marijan Brlek, bojnik Davor Špoljarić, natporučnik Tomislav Kolec te pripadnik Specijalne policije, umirovljeni samostalni savjetnik, Božidar Dumenčić.

Učenici su usvojili brojne važne podatke o početku i tijeku Domovinskoga rata, o događajima koji su se odvijali u, ratom zahvaćenoj, Virovitičko-podravskoj županiji te otporu, snazi i hrabrosti hrvatskih branitelja.

– Domovinski je rat dokaz odlučnosti i požrtvovnosti hrvatskoga čovjeka za očuvanje svoga doma i svoje domovine. Ovim predavanjem učenici i učitelji naše škole odali su počast svim poginulima i nestalima u obrani domovine – rekla je nastavnica Ivančica Fett-Škvarić.

(www.icv.hr, ifš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content