FOTO Iskusni Emanuel Jaković ‘matirao’ Nikšića i ‘prelomio’ utakmicu: Voćinu nakon derbija s Mikleušem titula jesenskog viceprvaka

Odigravanjem utakmica 13. kola završen je jesenski dio natjecanja u 1. županijskoj nogometnoj ligi. Podravac iz Sopja uvjerljivom je pobjedom na gostovanju u Četekovcu potvrdio naslov jesenskog prvaka.

Na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju domaće Bratstvo je s minimalnih 1:0 svladalo Rezovac. U prvih pola sasta gosti su imali više loptu pod kontrolom. Kako je odmicalo vrijeme, terensku inicijativu preuzimaju domaći nogometaši. Jedini pogodak postigao je Denis Kovač u 71. minuti. Uz strijelca se svojom igrom posebno istakao Mario Pejić. S ovom pobjedom momčad trenera Elvisa Vinaka s malo manje briga odlazi na zimski odmor, dok će se momčad s rezovačkog Laništa nakon ‘slabije’ polusezone morati dodatno posložiti.

Bratstvo Gornje Bazje – Rezovac 1:0
Igrač utakmice: Denis Kovač

Sloga iz Zdenaca predstavila se u Čačincima ‘dopadljivom’ igrom. Povela je zgoditkom Danijela Ciglara u 20. minuti, ali to nije sputalo domaće igrače, koji su golovima Matije Ognjenovića u 37. i Darija Periše u 45. minuti, do odlaska na odmor preokrenuli rezultat u svoju korist. U drugom dijelu dva zgoditka za Mladost postigao je Ante Đorđević, prvi u 53. minuti, a drugi u 67.

Mladost Čačinci – Sloga Zdenci 4:1
Igrač utakmice: Dario Periša

IMG_0810

Derbi za vrh igrao se u Voćinu, gdje je istoimeni domaćin ugostio momčad Mikleuša. Po natopljenom i izuzetno teškom terenu obje momčadi su imale prilike za zgoditak. Domaća momčad je na kraju bila bolja, što je potvrdila zgoditkom iskusnog Emanuela Jakovića u 53. minuti, čime je potvrdila drugu poziciju na tablici.

-Čestitam Podravcu iz Sopja na zasluženo osvojenoj tituli jesenskog prvaka, a mi ćemo im u proljeće pokušati biti dostojan konkurent u borbi za naslov – nakon susreta je izjavio trener Voćina, iskusni Ivica Ević.

Voćin – Mikleuš 1:0
Igrač utakmice: Emanuel Jaković

Borova je još jednom na svom travnjaku bila efikasna. Poveli su gosti iz Gradine pogotkom Marka Čađavčana s bijele točke u trećoj minuti. Poravnao je Mateo Gegić u 32. minuti, a deset minuta kasnije Borovu je u prednost doveo Zdenko Slipčević. U trećoj minuti drugog dijela na 2:2 izjednačio je Zvonimir Juhas. Tada na scenu stupa Darko Obžetić. Zgodicima u 51. te 81. i 90. minuti svojoj momčadi donio je uvjerljivu pobjedu od 5:2. S 22 osvojena boda Borova se učvrstila na šestom mjestu na tablici, dok se u Gradini trebaju dobro pripremiti, ako u proljeće žele napustiti začelje tablice.

Borova – Gradina 5:2
Igrač utakmice: Darko Obžetić

Slavonija je na svom terenu u Sladojevcima s 3:0 svladala Podgorje. Dvostruki strijelac u prvom dijelu bio je Patrik Fotez u 7. i 32. minuti. Prema prikazanom, domaća prednost mogla je biti i više nego dvostruka. U drugom dijelu jedini zgoditak postigao je Mateo Novaković u 58. minuti. Gostujući trener Vladimir Antunović je ovog puta nastupio s desetkovanim sastavom. Ovom pobjedom Slavonija je, kao i Podgorje i dalje u nesigurnoj zoni na tablici, pa im u proljeće slijedi žestoka borba za opstanak.

Slavonija Sladojevci – Podgorje 3:0
Igrač utakmice: Patrik Fotez

U Miljevcima, u utakmici između domaće Mladosti i Crnca ‘žestoko’ se borilo za svaku loptu. Na počeku su gosti imali ‘više od igre’, ali su propustili nekoliko prilika, za što je, prije odlaska na odmor, stigla ‘kazna’. Mladost je povela zgodikom Ivana Kolembusa iz kaznenog udarca u 42. minuti. Od 60. minute domaća momčad je igrala s deset igrača, jer je zbog drugog žutog kartona teren morao napustiti Mislav Jagnjić, ali to gosti nisu uspjeli iskoristiti.

Mladsot Miljevci – Crnac 1:0
Igrač utakmice: Ivan Kolembus

Standings provided by SofaScore LiveScore

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content