Klara Volenik i Palma Ramljak osvojile 1. nagrade te se plasirale na državno 59. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe

Danas (subota) je u sklopu županijskog 59. hrvatsko natjecanje učenika i studenata glazbe koje se održava u četiri hrvatska grada, u Virovitici održano natjecanje komornih sastava.  Tako su se u Glazbenoj školi Jan Vlašimsky u Virovitici učenici natjecali natjecali u disciplinama: glasovirska dua, glasovir za 6 i više ruku, dua, tria, kvarteti, kvinteti i komorni sastavi od 6 do 9 članova. 

U 2. kategoriji glasovirskih dua nastupile su Tena Blažević i Mia Milković te osvojile 2. nagradu s 88.67 bodova (nastavnica: Daniela Savinovski). U 4.kategoriji glasovirskih dua nastupile su Klara Volenik i Palma Ramljak koje su osvojile 1. nagradu s 92 boda (nastavnica: Mirjana Dizdarević Bjelajac), a u 1. kategoriji dua na gitari nastupili su Filip Kos i Šimun Mihaljević te osvojili 2. nagradu s 84.47 bodova (nastavnik: Tihomir Sabolić).

Svojim izvrsnim rezultatima Klara Volenik i Palma Ramljak izborile plasman na državno natjecanje. Organizator 59. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe je Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga, Agencija za odgoj i obrazovanje te Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

(www.icv.hr, Facebook GŠ Jan Vlašimsky)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content