Od Virovitice do Grada heroja: Glasnici istine po treći puta trče ultramaraton za Vukovar, prvu dionicu istrčao i župan Andrović

U povodu obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ po treći je puta organizirala ultramaraton pod nazivom “Glasnici istine za Vukovar”.

Danas (srijeda) nakon paljenja lampiona ispred spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima u Domovinskom ratu ispred Policijske uprave virovitičko-podravske, krenuli su put Vukovara, u koji planiraju doći u četvrtak, 18. studenog u podnevnim satima.

– Trčimo od Virovitice do Vukovara čime ćemo odati počast svim žrtvama u Domovinskom ratu, kako braniteljima, tako i civilnim žrtvama. Riječ je o 170 kilometara koje trčimo na štafetni način, mijenjat ćemo se na svakih 5 kilometara. Trčimo kroz mjesta koja su također heroji Domovinskog rata i odat ćemo počast poginulima u svakom od tih mjesta – rekao je predsjednik Udruge maratonaca “Glasnici istine” Pavo Tutenov.

Članovima udruge i nekoliko virovitičkih rekreativaca, na prvoj dionici od Virovitice do Slatine priključio se virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Na ovaj način ukazujemo na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Hvala Glasnicima istine što su me pozvali da im se pridružim i na svemu onome što čine tijekom cijele godine da se svi oni koji su branili Hrvatsku, koji su dali život za nju, da se ne zaborave – rekao je župan Andrović.

Maratonce su ispratili zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac, zamjenik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske Nenad Križić, glavna tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dora Međimorec te predstavnici brojnih braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

U Slatini su maratonce dočekali slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić, predsjednik Gradskog vijeća Slatine Damir Jakšić te su zajedno odali počast svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima polaganjem upaljenih lampiona kod spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade. 

(www.icv.hr, mš, adf; foto: M. Šolc, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content