Održan 2. Memorijal u povodu 30. obljetnice nestanka bojovnika HOS-a Davora Jusufovića

Udruga dragovoljaca HOS-a Orahovica i Udruga hrvatskih branitelja, dragovoljaca i veterana grada Orahovice, organizirali su 2. Memorijalni turnir za nestalog bojovnika HOS-a Davora Jusufovića, a domaćin i pokrovitelj bila je Općina Čačinci.

Izaslanstva udruga, te načelnik općine Čačinci Alen Jurenac, u uvodu su Memorijala položili lampione za nestalog Davora te sve nestale, poginule i preminule bojovnike HOS-a i hrvatske branitelje kod spomen obilježja poginulim braniteljima u središtu Čačinaca.

U prostorijama DVD-a Čačinci održano je natjecanje u belotu koje je otvorio načelnik Alen Jurenac.

-Protekli dani su nažalost prepuni tužnih obljetnica na naše poginule i nestale hrabre hrvatske branitelje, pa tako i ova, 30 godina od nestanka našeg Davora i dan danas niti mi, a posebno njegova obitelj ne zna gdje je njegovo tijelo i posmrtni ostaci. Svi se nadamo kako će se sve jednog dana promijeniti, te da će i ovaj hrvatski heroj naći svoj mir u rodnoj mu hrvatskoj grudi. Vama dragi branitelji zahvaljujem što ovakvim događajima čuvate istinu o Domovinskom ratu i uspomenu na sve naše hrabre vitezove, te što ste za ovaj 2. Memorijal kao mjesto događanja izabrali baš Čačince koji su također jako puno dali u obrani ovog kraja i Lijepe Naše – rekao je načelnik Jurenac.

Memorijal Davor Jusufovic 3

U sklopu otvaranja, u ime Udruge HOS Orahovica Mirko Sekulić uručio je načelniku Jurencu zahvalnicu za svu pruženu pomoć općenito, a posebno pri organizaciji turnira. Predsjednik UHBDVDR-a Miroslav Tot također za pomoć u organizaciji i domaćinstvo natjecanja, zahvalnicu je uručio DVD-u Čačinci koju je u ime društva primio Marijan Varjačić.

Memorijal Davor Jusufovic 4

Nakon zanimljivih kartaških partija, na kraju je uistinu pobijedila ‘simbolika’, naime turnir je osvojio Davorov brat Amir Jusufović u paru s Darkom Čišom, drugo mjesto pripalo je paru Miroslav Tot – Mato Mesić, treće paru Božo Kusić – Siniša Horvat, a četvrto čačinačkom paru Marijan Varjačić – Božidar Smokrović.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

Memorijal Davor Jusufovic 2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content