OPĆINA PITOMAČA Ugovorena nabava opreme za projekt “Spektar”

U Općini Pitomača potpisan je Ugovor o nabavi opreme u sklopu projekta „Spektar“. Ugovor je u ime Općine Pitomača potpisao općinski načelnik Željko Grgačić, a u ime izvođača radova direktor tvrtke Novi ambijent d.o.o., Nenad Marinović. Ukupna vrijednost opremanja iznosi 1.645.975 kuna.

Nakon početka izvođenja radova na rekonstrukciji, ugovaranje nabave opreme zaključit će prvotne ciljeve projekta koji se odnose na uređenje infrastrukturnih jedinica koje će se koristiti za pružanje socijalnih usluga u svrhu deinstitucionalizacije i pružanja izvaninstitucijskih usluga.

Nabavom opreme izvršit će se uređenje prostorija unutar objekta koje su usmjerene pružanju psihosocijalne podrške. Infrastrukturne jedinice unutar objekta prilagoditi će se i opremiti sa suvremenom opremom namijenjenom za cjelovito pružanje socijalnih usluga. Opremiti će se terapijska i senzorna soba, prostorije za pružanje usluge psihosocijalne podrške, prostorije s dodatnim sadržajima za djecu za ranu intervenciju, kuhinja, prostorija za pranje i peglanje rublja, prostorija namijenjena za pripremu gerontodomaćica za rad te uredi stručnih djelatnika.

U rekonstruiranoj i opremljenoj ustanovi omogućit će se pružanje usluga psihosocijalne podrške osobama srednje i starije dobi, osobama s invaliditetom i teškoćama u razvoju te za osobe svih dobi koje su bile žrtve nasilja, pružat će se i usluga rane intervencije djeci te će se osigurati pružanje psihosocijalne podrške djeci i osobama u dobi od 7 do 21 godinu.
Nositelj projekta „Spektar“ je tvrtka DRAFT d.o.o., a partneri na projektu su Općina Pitomača, Općina Špišić Bukovica i Općina Kloštar Podravski, ukupna vrijednost projekta iznosi 8.049.674,37 kuna. Projekt je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj  u okviru poziva „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza“.

(pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content