Snjegović, sob i Djed Božićnjak novi mještani Pitomače: Središte mjesta zasjalo blagdanskim sjajem

Stiglo nam je najljepše doba godine, a s tim i prekrasno uređenje svakog mjesta, pa tako i Pitomače. Iako se već drugu godinu zaredom borimo s pandemijom, ipak dolazak Božića i dašak adventske atmosfere daju radost i veselje svakom od mještana, kao i onima koji prođu Pitomačom.

Tako su ove godine sob, snjegović i Djed Božićnjak odlučili doći u Pitomaču i razveseliti svakog, a ponajviše najmlađe mještane općine. Za sve ove prekrasne radove zaslužan je majstor Josip Šimić, poznati pitomački kipar i slikar, a osim toga, tu su i prekrasne lampice koje uvijek sjaje posebnim sjajem u ovo blagdansko vrijeme.

Također tradicionalno paljenje adventskih svijeća nade, mira, radosti i ljubavi održat će se svake subote na Trgu kralja Tomislava u 18:30 sati. Isto tako, u ponedjeljak, 6. prosinca, u 15:30 sati ispred kino-dvorane, stiže sveti Nikola koji će podijeliti darove djeci do 6 godina starosti koja ne pohađaju ni školu ni vrtić, dok će u nedjelju 19. prosinca Djed Božićnjak čekati svu djecu ispred Turističke kućice na Trgu kralja Tomislava u Pitomači od 14 do 16 sati.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content