Strojevi i priključci spremni za predstojeću zimsku sezonu: Zimska služba u pripravnosti od ponedjeljka

Od ponedjeljka 15. studenog s radom službeno kreće Zimska služba. Od tog datuma pa do 15. travnja primjenjuje se i Odluka o obaveznoj zimskoj opremi na dionicama javnih cesta te su vozači obvezni imati propisanu zimsku opremu.

Grad Virovitica je i ove godine pripremio sve što je potrebno za predstojeću zimsku sezonu 2021./2022., a za održavanje nerazvrstanih cesta na području grada u zimskom razdoblju zadužena je tvrtka Ceste d.d. Bjelovar.

Uoči početka rada, za područje Cestarije Virovitica održana je smotra strojeva za zimsko održavanje cesta. Inače, strojevi su u vlasništvu Cesta d.d. Bjelovar i kooperanata.

Smotra je održana u prisustvu policije koja je provjerila ispravnost strojeva i priključaka koji će se koristiti u zimskim uvjetima, a nazočili su joj i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo, načelnik Postaje prometne policije Virovitica Nikola Kečkiš, predstavnici Županijske uprave za ceste i kooperanata.

– Svi strojevi i priključci su spremni te su pripremljene zalihe soli i agregata, i to oko 350 tona soli i 300 m3 kamenog agregata, a po potrebi će se nabavljati i dodatne količine. Na Cestariji Virovitica na raspolaganju je 20-ak vozila koja sudjeluju u Zimskoj službi i osiguravaju prohodnost cesta- rekao je voditelj Cestarije Virovitica Zvonimir Paurić dodavši da Cestarija održava 500-tinjak kilometara državnih, županijskih i lokalnih cesta te nerazvrstanih cesta na području grada Virovitice.

Za održavanje nogostupa i klanjaca zadužena je Flora VTC.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content