Svjetski dan šećerne bolesti obje orahovačke udruge obilježile kontrolom šećera u krvi među sugrađanima

Dijabetička udruga Orahovica i Dijabetička udruga “Zdravlje” obilježili su kontrolom šećera u krvi među sugrađanima, Svjetski dan šećerne bolesti. Članovi “Zdravlja” šećer su kontrolirali na gradskoj tržnici, a članovi Dijabetičke udruge Orahovica u središtu grada.

-Kontrola šećera u krvi je iznimno važna ne samo kako mnogi misle oboljelima, nego još važnije zdravima jer su oni na vrijeme time upozoreni i mogu adekvatno reagirati. Mi smo kontrolirali 82 osobe i kod nekoliko zdravih osoba izmjeren je šećer od 10 ili čak 14 i što im je bilo za ne vjerovati i odmah smo ih poslali liječniku neka to provjere. Ovo je zapravo i pravi razlog zašto organiziramo ovakve akcije – rekao je predsjednik Dijabetičke udruge Orahovica Ivica Martinčević.

Dijabeticka udruga Zdravlje Custom

Predsjednik Dijabetičke udruge “Zdravlje” Stjepan Dujmić iznio je statistiku analize svoje udruge.

-102 osobe su kod nas izmjerile šećer i imali smo nekoliko slučajeva ljudi s visokim šećerom. Ako smo nekome pomogli mi smo najsretniji i mogu reći kako ćemo i dalje ustrajati na ovakvim akcijama koje mogu donijeti jako puno toga dobroga svima – zaključio je Dujmić.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content