U Orahovici počelo uređenje legendarnog teniskog terena u parku Roberta Domanjija

Orahovica na svojim ulicama ima niz važnih objekata koji su obilježili njenu povijest. Gotovo gdje god da se okreneš ”sudariš” se s jednim, ali ono što upada u oko je činjenica da sami Orahovčani ne znaju prepoznati te vrijednosti. Tako je i s teniskim terenom u parku Roberta Domanjija. Parku koji je 70-ih godina bio poznat kao iznimno posjećeno kupalište, uz kojega se nalazio teniski teren. Među prvim članovima teniskog kluba bio je upravo Domanji. Na tom teniskom terenu kasnije su se ovim sportom bavile mnoge orahovačke generacije i postao je zaštitni znak grada. Teren je proteklih godine dotrajao i obnova mu je bila nužna što su prepoznali teniski klub Orahovica, Grad Orahovica i gradonačelnik Saša Rister.

Obnova teniskog terena 3 Custom

– Taj teren je prepoznatljivost tenisa u našem gradu i našeg kluba i zato smo odlučili da mora biti obnovljen. Mi kao klub obnavljamo ogradu koju ćemo dignuti dva metra više nego što je do sada bila, ide uređenje podloge i sve ostalo uređenje unutar terena kao što su nove linije, nova mreža i tenisit. Ovim putem zahvaljujem Gradu koji će odraditi onaj krucijalni dio izvan terena – kaže predsjednik Teniskog kluba Orahovica Miroslav Radaković te naglašava kako se sve radi kako bi teren bio spreman za proljeće i novu sezonu. Radovi koje će financirati i obaviti Grad odnose se na oborinsku odvodnju te izgradnju rubnika.     

– Svaka i najmanja povijesna vrijednost našeg grada mora biti očuvana, a teniski teren je velika vrijednost. Drago mi je da smo sve posložili zajedno s Teniskim klubom i krenuli s tom obnovom kako bi ovaj legendarni teren ponovno zasjao u svom najljepšem sjaju. Naš dio je uređenje oborinske odvodnje, rubnici i iskapanje kanala prema rijeci Vučici kako u teren ne bi ulazila voda. Radove izvodi naše Komunalno poduzeće ”Papuk” – rekao je Rister.         

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content