U petak književna večer s nagrađivanim književnikom Kristianom Novakom

U petak, 12. studenog s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica očekuje vas književna večer s nagrađivanim književnikom Kristianom Novakom. Moderator večeri bit će urednik Kruno Lokotar.

Kristian Novak je hrvatski književnik, jezikoslovac, profesor na Filozofskom fakultetu u Rijeci te bivši reprezentativac Hrvatske u karateu. Jedan je od najuspješnijih i najčitanijih hrvatskih pisaca u novije vrijeme, a smatra se da će biti jedan od najčitanijih pisaca suvremene književnosti. Po njegovom hit romanu “Črna mati zemla” izvedena je istoimena predstava u ZKM-u, a nakon toga prema najboljem romanu godine 2017. “Ciganin, ali najljepši”, uprizorena je istoimena predstava u HNK-u, koja je u 2018. godine proglašena i predstavom godine. Isto tako osvojio je nagradu Tportala za roman godine 2014. i 2017. godine, Nagrade Fran Galović i književnu nagradu Ksaver Šandor Gjalski.

Dolazak na događanje moguć je samo uz covid-potvrdu, nošenje maske i održavanje tjelesne udaljenosti. Ukupan broj sudionika na književnom susretu je 50, pa tako svoj dolazak možete najaviti na mail: [email protected] ili broj telefona 033 638 450.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content