U TIC-u počela edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi

Počela je dvodnevna edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi koju Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Hrvatska gospodarska komora organiziraju zajedno u suradnji s Hrvatskom gorskom službom spašavanja. Edukacija se održava danas i sutra, 24. i 25. studenog, u prostoru Tehnološko-inovacijskog centra Virovitica.

Edukacija u Virovitici jedna je u nizu edukacija koje provode Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) i Hrvatska gospodarska komora (HGK) u nekoliko hrvatskih gradova.

Prema Zakonu o pružanju usluga u turizmu sve tvrtke/obrti i ostale pravne i fizičke osobe koje pružaju turističke usluge aktivnog i pustolovnog turizma moraju angažirati ili imati zaposlenu osobu s odgovarajućim domaćim ili stranim uvjerenjem/certifikatom, kojim se utvrđuje sposobnost i razina vještine obavljanja pojedine aktivnosti. Uvjerenje koje se dobiva završetkom ove edukacije jedno je od priznatih uvjerenja za obavljanje određenih aktivnosti s popisa turističkih usluga aktivnog i pustolovnog turizma.

(HGK-ŽK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content