Dan Grada Valpova: Demografskim, pronatalitetnim i drugim mjerama zadržati stanovništvo na tom području

Povodom Dana Grada Valpova i crkvenog goda Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, u Centru kulture “Matija Petar Katančić, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Valpova.

Sjednici su nazočili predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, saborski zastupnik Goran Ivanović kao izaslanik predsjednika Vlade RH i predsjednika Hrvatskog sabora, gradonačelnici i načelnici susjednih i prijateljskih gradova i općina te drugi uzvanici.

Gradonačelnik Grada Valpova Matko Šutalo naglasio je da je razvoj gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i poljoprivrede strateški cilj gradske uprave, a njegovim provođenjem, kao i demografskim, pronatalitetnim i drugim mjerama, želi se zadržati stanovništvo na ovom području.

Najviša gradska priznanja, Zlatnu plaketu “Pečat Grada Valpova” primili su Palma Vojnović, Dragan Milošević i Mirko Pavošević.

Uoči sjednice Gradskog vijeća čelnici grada, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Osječko-baranjske županije i drugi položeni su vijence i upalili svijeće kod središnjeg križa na Gradskom groblju u Valpovu, a u počast hrvatskim braniteljima i civilima poginulim u Domovinskom ratu.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content