Evo gdje možete gledati borbu Hrvatske i Srbije za finale Davis Cupa, Čilić optimističan: Vjerujem da ću protiv Đokovića odigrati sjajan meč

Još samo jedna prepreka dijeli hrvatske tenisače od četvrtog ulaska u finale Davis Cupa, no ona je najviša od svih dosadašnjih. U Torinu su naši tenisači svladali Australiju, Mađarsku i Italiju, a sada ih čeka Srbija predvođena najboljim tenisačem svijeta Novakom Đokovićem.

Meč će igrati u Areni Madrid, danas (petak) od 16 sati.

Srbija je za prolaz u polufinale u srijedu bila bolja od Kazahstana rezultatom 2:1, nakon što su odlučujući bod donijeli Đoković i Nikola Ćaćić, svladavši sa 6:2, 2:6, 6:3 Andreja Golubjeva i Aleksandra Nedovjesova. Prethodno, u pojedinačnim mečevima, Kazahstan je u vodstvo doveo Mihail Kukuškin, pobijedivši u dramatičnom dvoboju sa 7:6 (5), 4:6, 7:6 (11) Miomira Kecmanovića, spasivši pritom četiri meč lopte. Na 1:1 izjednačio je Đoković, svladavši Aleksandra Bublika rezultatom 6:3, 6:4.

– Ući ćemo u taj meč kao u svaki drugi. Na papiru su oni blagi favoriti, imaju Đokovića koji je broj 1 na rang listi, njihov drugi igrač je bolje rangiran od našeg, a u paru smo mi blagi favoriti – rekao je izbornik Vedran Martić.

Na pitanje koliko su do reprezentacije stigle pozitivne vibracije iz Hrvatske nakon sjajnog niza pobjeda u Torinu odgovorio je:

– Mi smo se dobro natjecali, ušli smo u polufinale, među četiri najbolje reprezentacije na svijetu, što je već veliki uspjeh. Ali pokušat ćemo doći i do finala.

I za polufinalni susret vrijedi jednaka procedura kao za prethodne, odnosno, izbornici moraju prijaviti momčad najkasnije do sat vremena prije početka susreta. Najavio ga je i naš vodeći tenisač, Marin Čilić.

– Očekuje nas zasigurno teška borba sa Srbijom. Radi se o nevjerojatno kvalitetnoj ekipi. Osim Novaka imaju još tri-četiri sjajna igrača koji su uvijek jako neugodni. Ali dat ćemo sve od sebe i nadamo se pozitivnom ishodu u tom dvoboju. Rezultati u Torinu su nam drastično digli samopouzdanje, duh u reprezentaciji je veoma pozitivan. Borna Gojo je pokazao još jedanput da je fenomenalan igrač za Davis Cup i nadam se da će pobjede iz ovog natjecanja pretočiti u individualne pobjede i uspjeh na ATP Touru. A Nikola i Mate su uvijek spremni odigrati odlične mečeve, kao u cijeloj sezoni. Ja sam odigrao odličan meč sa Sinnerom, uz naravno nekoliko stvari koje nisu funkcionirale, ali vjerujem da to mogu ispraviti i protiv Novaka odigrati sjajan meč – rekao je Čilić.

Izravan prijenos mečeva bit će na drugom programu HTV-a i Sport klubu, a očekuje se da će naši tenisači ponovno imati glasnu podršku s tribina.

– U Torinu su nas stvarno nevjerojatno podržali. Imali smo malobrojnu skupinu, ali veliku podršku naših navijača koja nas je nosila, čak i protiv Talijana na njihovu terenu. Do Madrida je dalji put, ali čujemo da će doći naši navijači i ovamo i sigurno će nas motivirati da igramo što bolje – rekao je Čilić. 

(I. Rajković, HTS)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content