Express Print pobjednička ideja u sklopu programa Vip Startup Mreže: Studente od muka spašava brzi print putem automata koji radi 0-24 sata

Matea Barnaki i Sara Patricia-Rozman studentice su druge godine diplomskog studija Menadžmenta malih i srednjih poduzeća na Veleučilištu u Virovitici i jedne su od pobjednica Programa Vip Startup Mreže. Njihova se poduzetnička ideja, kako kažu, dogodila spontano. Budući da tijekom studiranja studenti pišu bezbroj seminara, različitih radova i projekata, sve je to potrebno negdje ispisati i uvezati. Problem nastaje ako studenti nemaju pristup pisaču u svojim kućama ili studentskom domu, a to je za virovitičke studente čest slučaj.

– Kada smo krenule na fakultet često je i nas i naše kolege mučilo pitanje – gdje nešto isprintati. To nas je navelo na razvijanje poslovne ideje te smo osmislile da to bude u jednom automatu koji printa 24 sata 7 dana u tjednu, na mjestu koje je studentu nadohvat ruke, a za to je potrebno samo umetnuti novac u njega i printati – objašnjavaju nam vlasnice ove kreativne ideje.

ekspres print 2

Osim što su mlade poduzetnice osmislile ovu odličnu ideju, kroz različite kolegije dovele su je do savršenstva te se prijavile na spomenuti natječaj Vip Startup Mreže i Mreže poduzetničkih inkubatora VPŽ, a onda je uslijedilo pravo „brušenje dijamanta“. Tijekom dva mjeseca unaprjeđivale su ideju, upijale novo znanje, te čak i izradile prototip proizvoda. Izradile su ga samostalno od kartonskih kutija te ga postavile u prostore Veleučilišta kako bi istražile potražnju za uslugom koju nude.

Osim što su se pozitivno iznenadile, zaradile su i svoje prve kovanice u automatu koje su odlučile darovati u humanitarne svrhe. Razradile su svoju ideju do detalja, stoga ni ne čudi da su stručni žiri na finalnom Demo Dayu ostavili bez teksta, zbog čega su i odnijele zasluženu nagradu od 50.000 kuna. Sada definitivno sumnje nema da će sa svojim Express Printom krenuti u osvajanje tržišta jer u njima, kažu, još od prije „čuči“ poduzetnički duh koji sada, uz pomoć ove nagrade i svih znanja i iskustava koje su tijekom programa dobile, napokon imaju priliku unovčiti i postati „prave“ poduzetnice.

(www.icv.hr, iv, foto: K. Toplak)

ekspres print 1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content