“Glasnici istine” istrčali 21. Memorijalnu utrku “Fokinom stazom” Pakrac – Omanovac

Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” u sastavu: Pavo Tutenov, Goran Draksler, Zlatko Milošević, Robert Knapić, Nenad Pelengić i Željko Lukačević, uz logističku podršku Ivane Novak, sudjelovali su na 21. Memorijalnoj utrci “Fokinom stazom” Pakrac – Omanovac.

Memorijalna je to utrka koja je nastala na inicijativu Duška Štrbca, pakračkog branitelja i počasnog člana slatinskih “Glasnika istine”, a koju organizira HVIDR-a Pakrac u spomen na pogibiju zamjenika zapovjednika pakračkog 76. samostalnog bataljuna Marijana Kulhavija Foke i šest Bjelovarčana.

Start ove, jedne od najdugovječnijih memorijalnih utrka u Hrvatskoj, bio je tradicionalno ispred obiteljske kuće poginulog Foke u Pakracu na maloj Krndiji, gdje su na startu sudionike utrke ispratili supruga poginulog Foke Marica, te kći Marijana i sin Marko, zajedno sa gradonačelnicom Pakraca i saborskom zastupnicom Anamarijom Blažević, dok su na ciljnom odredištu kod Planinarskog doma Omanovac sudionike utrke dočekali predsjednik Gradskog vijeća Grada Pakraca Miroslav Ivančić te članovi HVIDR-a Pakrac predvođeni predsjednikom Stipom Hodakom i dopredsjednikom Marjanom Štimcem.

Ekipna 1

Na putu do ciljnog odredišta u Pakracu, ispred spomen obilježja simboličnim paljenjem svijeća sudionici memorijalne utrke skupa sa članovima pakračke HVIDR-e odali su počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u obrani Pakraca.

Ovu memorijalnu utrku u duljini od 11 kilometara, a čija se iznimno zahtjevna brdska dionica proteže u duljini od 6 kilometar i završava na 655 m/nv kod Planinarskog doma Omanovac na Psunju, istrčalo je 40-ak trkača pristiglih iz gotovo svih krajeva kontinentalne Hrvatske.

(www.icv.hr, adf, “Glasnici istine”)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content