Puhački orkestar DVD-a Orahovica i Golden strings orchestra Osijek uputili najljepšu novogodišnju čestitku

Četvrta orahovačka Adventska čarolija polako doseže svoj vrhunac. Svaki dan je sve bolje i posjećenije, a srca Orahovčana i gostiju razgalila su dva odlična orkestra. Prvo je adventsku pozornicu okupirao Puhački orkestar DVD-a Orahovica pod ravnanjem kapelnika Zorana Vlajnića i još jednom su pokazali svu raskoš svog golemog repertoara te svoj glazbeni talent. Potvrdili su kako su više nego zasluženo jedan od zaštitnih znakova grada.

Pružili su svojim sugrađanima niz skladbi svih žanrova, a posebno atraktivne bile su izvedbe božićnih na poseban način. Njihov nastup upotpunila je i solistica, profesorica Mateja Tomas vrhunskim vokalnim izvedbama. Nakon velikog pljeska puhačima, dogodio se možda i najbolji događaj ovogodišnjeg Adventa, naime uslijedio je nastup fenomenalnog Tamburaškog sastava Golden strings orchestra iz Osijeka pod ravnanjem profesora Marka Sesara.

Bile su to istinske bravure na tamburi, nizali su hitovi Beatlesa, Abbe, Novih Fosila, dalmatinskih uspješnica pa sve do čak melodije iz poznate računalne igrice Super Mario, a kao šećer na kraju mladi su Osječani zasvirali splet Božićnih pjesama koje posebno zvuče na jednoj, jedinoj tamburi. Poseban štih i notu njihovom nastupu dali su i pjevačke solo dionice članova orkestra te solistice Klare, a jednu od dionica otjepvao i je dirigent, profesor Marko Sesar.

– Drago nam je da smo upotpunili Advent u Orahovici pokušavši prikazati što sve tambura može. Mi smo mlad orkestar i svaki nam je nastup korak više, a naš glavni cilj je upravo promovirati tamburu i njene nevjerojatne mogućnosti. Naši su glazbenici sve mladi ljudi, studenti akademija za umjetnost i kulturu Osijek i doista dolaze iz cijele Hrvatske i posebno mi je drago da smo okupili u ovakav orkestar – rekao je dirigent profesor Marko Sesar.

Odlične tamburaše iz Osijeka došli su poslušati i tamburaši lokalnih sastava.

– Ovo je nešto posebno, svaka čast ovim mladim dečkima koji pokazuju svu vrijednost tambure i njene nevjerojatne mogućnosti. Slušajući ove mlade ljude tek dobiješ još veće zadovoljstvo što i sam sviraš tamburu – rekao je Marin Milovac iz TS Čokanj.

Primaš tamburaškog sastava KUD-a Crkvari Jakov Stjepan Pavelić također je bio fasciniran.

– Tambura je duša Slavonije i instrument koji se svira srcem i dušom, a ova je ekipa baš to pokazala. Jednostavno vidiš kako oni uživaju svirajući i rade nevjerojatne stvari na ovom instrumentu koji je i večeras pokazao da je zaštitni znak Lijepe Naše – rekao je Pavelić.

Ovacije i pljesak na kraju su rekli sve, ovi mladi umjetnici tek dolaze, a već sada rade nevjerojatne stvari i to je naše slavonsko blago koje treba znati sačuvati.                                    

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content