Srednja škola ”Stjepan Ivšić” Orahovica uključila se u nacionalnu akciju ”Zasadi stablo, ne budi panj”: Obogatili su školski vrt novim vrstama stabala

Srednja škola ”Stjepan Ivšić” Orahovica uključila se u nacionalnu kampanju ”Zasadi stablo, ne budi panj” koju organizira istoimena udruga, a koja se bavi organiziranjem kampanji sadnje stabala na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini. Orahovački srednjoškolci u sklopu ove akcije posadili su nekoliko stabala čime su obogatili školski park, a vodile su ih profesorice Ana Matezić-Sudarić i Zorana Vujatović, dok su stručna podrška bili profesori Mirko Kufner i Danijel Stojković.

– Sadnice stabala donirale su Hrvatske šume, podružnica Slatina, a riječ je o vrstama japanski javor, kultivar gorskog javora, albicija, kultivar obične bukve i bodljikava smreka. Ovim putem zahvaljujemo se Nataši Rap iz Hrvatskih šuma koja nam je vrlo brzo osigurala i dovezla sadnice. Na sudjelovanje u ovoj kampanji odlučili smo se svjesni podizanja ekološke svijesti, društvene i ekološke odgovornosti koje, kao obrazovna institucija, želimo prenijeti na naše učenike. Cilj nam je obrazovati učenike o važnosti klimatskih promjena te onim što možemo kao pojedinci učiniti kako bismo pomogli našoj Planeti. Isto tako želimo osvijestiti naše učenike i sugrađane o važnosti angažmana za prirodu i održivo življenje. Ovo nam je prva godina da smo se uključili u ovu kampanju i ja se toplo nadam kako ćemo nastaviti biti dio ove prelijepe priče i narednih godina– rekla je jedna od voditeljica, profesorica Ana Matezić-Sudarić.

Potom su učenici zasukali rukave i krenuli u sadnju s osmijehom svjesni velikog čina koji rade.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content