U Pitomači održan Humanitarni božićni sajam: Za SOS Dječje selo Hrvatska prikupljeno 5000 kuna

U organizaciji Centra za kulturu „Drago Britvić“, Turističke zajednice općine Pitomača, Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača, Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ i brojnih udruga, jučer (subota) je u Pitomači na Trgu kralja Tomislava održan Humanitarni božićni sajam za SOS Dječje selo Hrvatska.

Uoči početka nastupa, na adventskom vijencu upaljena je posljednja adventska svijeća koja simbolizira ljubav i označava posljednju nedjelju došašća i nagoviješta skori dolazak Božića.

Svojim anđeoskim glasićima i uz puštanje lampiona dobrih želja, polaznici Glazbene igraonice Glazbene škole Jan Vlašimsky unijeli su dašak ljubavi i topline u posljednju adventsku nedjelju. Nakon Glazbene igraonice atmosferu je dodatno zagrijao Mirko Švenda Žiga svojim bezvremenskim hitovima.

20211218_184300

Svoj doprinos ovom Humanitarnom sajmu svakako da su dale i udruge s područja općine koje su se potrudile oko uređenja svojih štandova i ponudom ručno rađenih proizvoda, a posjetitelji su tako mogli uživati u ukusnim domaćim kolačima, lepinjama i fritulama, a Udruga vinogradara, voćara i podrumara Aršanj pobrinula za vrhunsko kuhano vino i kobasice. Mogli su kupiti i božićne ukrase, ručno ukrašene šalice, božićne vijence i još mnogo toga, čiju izradu potpisuju članovi udruga.

– S obzirom na epidemiološke mjere, humanitarni koncert koji se tradicionalno održava u zatvorenom prostoru, ove godine održali smo na otvorenom. Nismo htjeli da se ta tradicija zakine jer su Pitomačani svake godine pokazivali sve veći interes za posjećivanje ovakvih koncerata humanitarnog tipa. Na ovaj način smo okupili udruge s područja općine Pitomača koje su doprinijele svojim radom te je tako prikupljeno oko pet tisuća kuna koji će biti uplaćeni na račun za SOS Dječje selo Hrvatska – rekla je direktorica Turističke zajednice općine Pitomača Ivona Pankaz.

20211218_183443

Pitomača je još jednom pokazala da ima veliko srce osobito u ovo predblagdansko vrijeme, a svoj doprinos dao je i načelnik općine Pitomača Željko Grgačić koji je s polaznicom Glazbene igraonice Jan Vlašimsky i Mirkom Švendom Žigom upalio posljednju adventsku svijeću.  

Humanitarni božićni sajam održan je pod pokroviteljstvom Općine Pitomača koja je uputila zahvalu svima koji su na bilo koji način sudjelovali, a posebno udrugama Čuvarice kulturne bašine Kladare, KUD „Podravka“ Starogradački Marof, Udruga žena Dinjevac, KUD „Petar Preradović“ Grabrovnica, Udruga žena Gušćarice Grabrovnica, Udruga vinogradara „Aršanj“, Zajednici žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Pitomača te Srednjoj školi Stjepana Sulimanca Pitomača. 

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content