U sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću“ na Međunarodni dan osoba s invaliditetom održan Okrugli stol

U Virovitičko-podravskoj županiji danas (petak) je u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću“, kojeg su omogućili Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Hrvatski zavod za zapošljavanje, održan Okrugli stol na temu „Mapiranje socijalnih usluga u Slavonskoj regiji“.

Svrha Okruglog stola, kojeg su kao nositelj projekta i partner na projektu organizirali Udruga osoba s intelektualnim teškoćama „Jaglac“ iz Orahovice i Virovitičko-podravska županija, je doprinijeti suradnji i komunikaciji na regionalnoj razini u planiranju i pružanju socijalnih usluga temeljenih na stvarnim potrebama.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović pozdravio je okupljene te izrazio zadovoljstvo na mogućnosti sudjelovanja u ovako hvalevrijednom projektu čija ukupna vrijednost je oko 1,5 milijuna kuna i koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Partnerskim pristupom civilnog, ali i javnog sektora omogućit će se dostupnost i širenje socijalne usluge u zajednici za marginaliziranu ciljnu skupinu, za osobe s invaliditetom i članove njihove obitelji koji će kroz ovaj projekt biti osnaženi. Isto tako, omogućit će se i jačanje kapaciteta stručnjaka i samim tim stvoriti uvjeti za razvoj, unaprjeđenje i podizanje kvaliteta usluge u zajednici. Vjerujem da će se ovim projektom unaprijediti kvaliteta života osoba s invaliditetom, kao i povećati dostupnost i kvaliteta inkluzivnih socijalnih usluga podrškom obitelji s ovisnim članom, te edukacijom stručnjaka na području kako naše, tako i Požeško-slavonske županije. Nadam s da će se stvoriti neophodni uvjeti za daljnje širenje i unapređenje socijalnih usluga i to na tri lokacije, u Orahovici, Slatini i Požegi – zaključio je župan Andrović, uz kojega je okruglom stolu nazočila i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, branitelje i socijalnu skrb Melita Sirovica.

IMG_9453

Zadovoljstvo projektom izrazila je i predsjednica Udruge „Jaglac“ Đurđa Šimatović koja je zahvalila partnerima, Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina, „MI“ udruzi roditelja djece i osoba s poteškoćama u razvoju Požega, Centru za socijalnu skrb Slatina, Virovitičko-podravskoj županiji i Gradu Slatini, kao i suradniku na projektu Centru za socijalnu skrb Požega, na sudjelovanju.

– Svi zajedno ste zaista doprinijeli da naše tri udruge uživaju sve dobrobiti ovog projekta, hvala vam na tome. Ovaj okrugli stol organizirali smo baš na današnji dan kako bi dodatno dali značaj i obilježili Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Za kraj bih samo poželjela da svi budete aktivni kako bi zajedno doprinijeli povezivanju svih sudionika na regionalnoj razini u planiranju i pružanju socijalnih usluga temeljenih na stvarnim potrebama – istaknula je Đ. Šimatović.

Koordinatorica programskih aktivnosti udruge Jaglac Lidija Stojković okupljenima je rekla nešto više o samom projektu „Nauči me i uspjet ću“, čija provedba traje od 27. travnja 2020. do 27. travnja 2022. godine. Temu Okruglog stola „Mapiranje socijalnih usluga u Slavonskoj regiji“ moderirala je predsjednica Mreže SOS Net Mira Anić nakon čega su slijedila izlaganja predstavnika javnog i civilnog sektora, odnosno nositelja i partnera na projektu te sudionika Okruglog stola – Virovitičko-podravske županije, Grada Slatine, CZSS Slatina, Udruge „Jaglac“, SOS Virovitica i Gradskog društva Crvenog križa Virovitica.

(www.icv.hr, ea; foto: E. Aragović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content