U subotu, 4. prosinca 15. Memorijalna utrka Kokočak – Orahovica u sjećanje na poginule hrvatske branitelje

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko-podravske županije, u subotu, 4. prosinca organizira tradicionalnu 15. Memorijalnu utrku Kokočak – Orahovica posvećenu poginulim hrvatskim braniteljima, Momiru Krmpotiću i Milanu Puhaniću, pripadnicima 132. brigade te Branku Jakliću, pripadniku 2. bojne 132. brigade.

Utrka je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH, Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva obrane te Grada Orahovice, a start je u Kokočaku ispred spomen obilježja Momiru i Milanu u 10 sati.

U 9:30 predviđeno je okupljanje sudionika i uzvanika kod spomen obilježja u Kokočaku, u 9:45 slijedi polaganje vijenaca i prigodni govori, a u 10 sati start 15. Memorijalne utrke Kokočak – Orahovica.

-Izaslanstva udruge organizatora i uzvanika zastat će u 10:15 i položiti vijence kod spomen obilježja Branku Jakliću na mjestu njegove pogibije u Gornjoj Pištani, a dolazak na cilj pred spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Orahovice očekujemo oko 11:30 kada će također biti održan kratak komemorativni program. Ovaj naš tradicionalni događaj naravno znatno je morao biti promijenjen zbog epidemioloških mjera, ali nama je važno da smo ga unatoč svemu uspjeli organizirati – kaže predsjednik UHBL PTSP VPŽ Miroslav Milovuković.

(www.icv.hr, vg, foto: arhiva, V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content