U Osijek stiže izložba svjetski poznatog dizajnera Mirka Ilića “Iz povijesti ljudske gluposti – Dizajnerska povijest svijeta”

Nakon Zagreba, Pule, Siska, Bihaća i Splita u Osijek dolazi sjajna izložba svjetski poznatog dizajnera i ilustratora Mirka Ilića, u organizaciji Hrvatskog društva dizajnera, a na inicijativu Dizajnerske inicijative Osijek.

Izložba pod nazivom “Iz povijesti ljudske gluposti – Dizajnerska povijest svijeta”, panoramski je prikaz rada tog istaknutog grafičkog dizajnera od plakata, preko novinskih naslovnica i ilustracija do stripova, remiksiranih kao priča o posljednjih 120 godina ljudske povijesti.

Otvorenje izložbe je u petak, 28. siječnja s početkom u 19 sati u Galeriji Kat Kulturnog centra Osijek.

– Izložba Iz povijesti ljudske gluposti – Dizajnerska povijest svijeta, u kustoskoj koncepciji Marka Goluba, oslanja se na komunikacijsku snagu dizajna i ilustracija Mirka Ilića, njihovu sposobnost da na vizualan način artikuliraju problematiku nekih od najkompleksnijih društvenih i političkih tema našeg i prošlih vremena. Kao dizajner, art direktor, i ilustrator za brojne novine i magazine kao što su Polet, Start, Danas, Panorama, Time, New York Timesa Wall Street Journal i drugi, Ilić je ostavio snažne vizualne komentare na aktualna društvena i politička zbivanja u vremenskom rasponu od početka svoje karijere u drugoj polovici 70-ih sve do danas – ističu iz Kulturnog centra Osijek.

Ulaz na izložbu je slobodan, od ponedjeljka do subote u vremenu od 10 do 20 sati, uz predočenje COVID potvrde na ulazu Kulturnog centra Osijek.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content