Cijena plina povećana za 60 posto: Poslovni park Virovitica od Ministarstva zatražio intervenciju

Cijena plina, a posljedično i cijena toplinske energije prošle je godine za krajnje kupce povećana za 60 posto u odnosu na potrošače u kućanstvima kojima je zajamčena cijena plina u odnosu na potrošače u kućanstvima kojima je zajamčena cijena plina temeljem Odluke o iznosu tarifnih stavki za javnu uslugu opskrbu plinom za razdoblje od 1. travnja do 31. prosinca 2021. godine.

Time su potrošači koji za grijanje koriste toplinsku energiju stavljeni u neravnopravni položaj u odnosu na potrošače koji imaju zagarantiranu cijenu u obvezi javne usluge, a u oba slučaja radi se o potrošačima koji su u istom rangu kao kućanstva. Naime,  na području Virovitice od ukupnog broja prostora čak više od 90 posto, odnosno 402 krajnja kupca, odnosi se na površine namijenjene za stanovanje fizičkih osoba odnosno na kućanstva.

Sukladno tome, Poslovni park Virovitica od Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatske energetske regulatorne agencije zatražio je intervenciju radi osiguranja jednake cijene plina za sve kupce iz kategorije kućanstva bez obzira na to da li imaju etažno grijanje ili zatvoren centralni toplinski sustav. Iste probleme, navode iz Poslovnog parka,  imaju i Vukovar, Vinkovci te Karlovac.

(www.icv.hr, žđl, poslovnipark.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content