Grad Osijek najveći donator Klinike za ginekologiju: Za ovu godinu u planu još pola milijuna kuna pomoći osječkom KBC-u

Obnova prvoga kata Klinike za ginekologiju u osječkom KBC-u, završena je zahvaljujući donaciji Grada Osijeka u vrijednosti 240.000 kuna. Tim povodom gradonačelnik Ivan Radić danas je obišao osječku bolnicu te je tom prilikom istaknuo kako Grad nije osnivač Kliničkog bolničkog centra, ali kontinuirano pomaže njegov rad, što će nastaviti činiti i u budućnosti.

– Ranije smo već sudjelovali u opremanju Ambulante za parodontologiju, Klinike za kirurgiju, kao i Klinike za ginekologiju. Grad Osijek je u proračunu za 2022. godinu izdvojio preko pola milijuna kuna za donacije KBC-u Osijek i nastavit će pomagati u budućnosti kako bi podigao standard zdravstvene zaštite svih stanovnika grada Osijeka na višu razinu – rekao je Radić.

Predstojnica Klinike za ginekologiju KBC-a Osijek dr. Andrijana Müller zahvalila je donatorima, među kojima su i NK Osijek koji je priskrbio nove ormariće za pacijente, te Općini Čepin koja je osigurala ličilačke radove.

– Ovom donacijom gradska uprava svrstava se u našeg najvećeg donatora. Naše pacijentice nekada znaju kod nas boraviti i više od 100 dana, što može biti vrlo stresno razdoblje u njihovom životu. Ovdje su bili podovi iz 1986. godine, peru se i dezinficiraju po dva puta dnevno i s vremenom su se uništili. Omogućivši im ugodniji boravak, zajedno s našom medicinskom skrbi omogućavamo im bolji ishod liječenja – rekla je doktorica Muller.

Posebnu zahvalnost Gradu Osijeku na rekordnim donacijama iskazao je ravnatelj KBC-a Osijek Željko Zubčić istaknuvši kako je prošle godine Grad donirao 630 tisuća kuna za različite ustrojstvene jedinice.

– Grad Osijek kontinuirano donacijama pomaže Klinici za ginekologiju, bilo je pomoći za razne uređaje i uređenje prostora. Zahvalni smo NK Osijeku i svim donatorima. Donacija nije tajna, 250.000 kuna dao je otprilike Grad Osijek, a oko 55.000 NK Osijek, čime smo zaokružili cjelokupno uređenje na 1. katu – rekao je Zubčić.

– Sretni smo i ponosni na ovu donaciju, to je naša uloga u zajednici. Bitna je i izvanredna suradnja s Gradom Osijekom i gradonačelnikom, naše su strateške odredbe da u ovim vremenima na neki način vratimo jedan mali dug zajednici. Naravno, bit će toga i ubuduće, ovo je samo početak – zaključio je predsjednik Uprave NK Osijek Vladimir Čohar.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content